Afbeelding
Foto: aangeleverd

Winter-hulpactie voor vluchtelingen Oekraïne

Algemeen

KRIMPEN A/D LEK • Stichting OostEuropa Zending in Krimpen aan de Lek wil dit najaar een grote langlopende actie houden om kleding en voedsel te sturen naar Moldavië.

In Moldavië zijn nog steeds tienduizenden Oekraïense vluchtelingen en de verwachting is dat die de komende winter daar ook blijven. Uit Moldavië is er een dringende vraag naar warme winterkleding voor deze vluchtelingen, die dit niet hebben meegenomen toen zij uit Oekraïne vluchtten.

Naast kleding is er ook veel geld nodig om de vluchtelingen te kunnen voeden. 

“Wij willen in deze urgente vraag graag voorzien en daarom willen we grote hoeveelheden ‘basis voedsel en eenvoudig te bereiden voedsel’ tegen gunstige voorwaarden verkrijgen en verzenden naar Moldavië”, geeft Cees de Vreede namens de OostEuropa Zending aan.

Op 28 september is een eerste hulptransport naar Moldavië gepland. De hulpgoederen gaan naar het zuiden van het land, waar veel Oekraïense vluchtelingen uit de regio Odessa zijn. Later in het najaar (november/december) zal nog een hulptransport worden georganiseerd.

De Vreede: “De verdeling van de hulpgoederen gebeurt via onze eigen contactpersonen en partnerorganisaties, die betrokken zijn bij landelijke kerken in Moldavië.”

Warme winterkleding en schoenen kunnen van maandag tot en met zaterdag ingeleverd worden bij OostEuropa Zending, Tiendweg 9 in Krimpen aan de Lek. Grote partijen kleding kunnen in overleg worden opgehaald. Meer informatie over het brengen/halen van kleding: 06-22253339. Bijdragen voor voedsel en kosten van hulptransporten zijn welkom op: NL 03 INGB 0005 8568 26 t.n.v. Stichting OostEuropa Zending Hulpfondsen.