• Ingrid van Gijzen (l) en Linda van der Galiën met de nieuwe puzzel.
• Ingrid van Gijzen (l) en Linda van der Galiën met de nieuwe puzzel. Foto: Dirk Molenaar

Pittige puzzel ‘Rondom Schoonhoven’

Algemeen

SCHOONHOVEN • Het succes van de ‘olifantenpuzzel’ afgelopen jaar gaf Linda van der Galiën de energie om een tweede, zelfgemaakte puzzel te maken. Ditmaal kunnen de liefhebbers zweten op ‘Rondom Schoonhoven’. De opbrengst is bestemd voor Blessed Generation.

In haar duizelingwekkend archief van tienduizenden foto’s ging hobbyfotografe Linda (66) op zoek naar de mooiste kiekjes in en rond de Zilverstad, om vervolgens een mix te maken met vogels en beesten, die hier in de omgeving voorkomen. “Met de eerste puzzel heb ik veel ervaring opgedaan. Daarom ging het nu een stuk sneller”, legt Linda enthousiast uit. “Het zijn opnieuw 1.000 stukjes.”

Dankbaar is ze voor een sponsor, die alle kosten betaalt. “De puzzel kost net als vorig jaar 35 euro. De opbrengst is voor Blessed Generation, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Kenia.”

Blessed Generation werd ruim twintig jaar geleden opgericht door de Friese Ria Fennema. Samen met haar man Fester is zij tot op heden actief met de opvang en scholing van kansarme kinderen in Kenia. “Zij hebben drie weeshuizen opgericht, die nu worden omgebouwd naar een high school en opvangcentra”, vertelt Ingrid van Gijzen (64). “Weeshuizen zijn niet meer van deze tijd. Men schakelt nu over op gezinsopvang. Zo bouwen ze verder aan een betere toekomst voor de kinderen.”

Ingrid is in het dagelijks leven werkzaam bij de Nationale Politie. Met haar man Bram maakte ze tien jaar geleden een rondreis door Kenia. Eenmaal terug besloot ze om iets te doen aan de armoede en ellende. Ingrid: “Wat mij bij is gebleven, is dat tijdens een boottocht gewaarschuwd werd om niet het water in te gaan. Dit vanwege vervuiling en ziekteverwekkende beestjes. En dan zie je kinderen gewoon uit dezelfde rivier water drinken...” Hierna ging ze op zoek naar een organisatie die bij haar paste. Uiteindelijk viel de keuze op Blessed Generation. Haar eerste vrijwillige inzet was een aantal weken naailes geven aan Keniaanse vrouwen. In Nederland is ze coördinator van de contactpersonen kindsponsoren. Niet toevallig dus dat Linda juist de opbrengst van de actie doneert aan deze organisatie. “Ingrid is al 25 jaar een goede vriendin van mij. Ook als het een keertje niet goed gaat, is ze er voor me. Met hart en ziel zet ze zich in voor deze organisatie.”

De puzzel ‘Rondom Schoonhoven’ is voor 35,- euro tot 1 oktober te bestellen via puzzelactie@gmail.com (onder vermelding van naam en telefoonnummer).

Dirk Molenaar