• Rob van der Blom, geflankeerd door Wilhelm en Heleen van Leerdam en Leffe.
• Rob van der Blom, geflankeerd door Wilhelm en Heleen van Leerdam en Leffe. Foto: Jan Timmer

Dagbesteding: actieweek voor KNGF

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Het begint een mooie traditie te worden: ieder jaar steunen de verstandelijk beperkte deelnemers van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard een goed doel. 

Dit keer komt men in actie voor KNGF Geleidehonden. Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september worden op verschillende van de in totaal achttien dagbestedingslocaties leuke publieksactiviteiten georganiseerd die geld in het laadje moeten brengen voor KNGF. Wat er allemaal te doen is, staat op de website www.stichtingdagbestedingkrimpenerwaard.nl

Rob van der Blom, deelnemer en lid van de cliëntenraad van SDK is super enthousiast over de keuze om KNGF te helpen. “Het is heel belangrijk dat er nieuwe hulphonden bijkomen en dat ze les krijgen om mensen te kunnen helpen”, zegt hij. “Maar daar is geld voor nodig. En dat gaan wij inzamelen. Bij het Lekkerkerkse echtpaar Wilhelm en Heleen van Leerdam heeft Rob inmiddels kennisgemaakt met Heleen’s hulphond Leffe. “Dat was een heel lieve hond,” zegt Rob. “Heleen heeft er veel plezier van.” 

Rob en zijn collega’s gunnen meer slechtziende mensen zo’n steun en toeverlaat en roepen dan ook iedereen op om tijdens de actieweek mee te doen. “Want wat zou het mooi zijn wanneer aan het einde van de actieweek een mooi bedrag naar KNGF gaat, zodat nog meer geleidehonden en hulphonden kunnen worden opgeleid voor mensen die daar zo dringend behoefte aan hebben.”