Afbeelding
Foto: aangeleverd

Open Energiedag bij Coöperatie Waardstroom

Algemeen

HAASTRECHT • Coöperatie Waardstroom stelt op de landelijke Open Energiedag op zaterdag 17 september het nieuw gerealiseerde project Zonneroos Haastrecht tussen 12.00 en 14.00 uur open voor bezichtiging.

In samenwerking met melkveebedrijf Aantjes-Blokhuis aan de Provincialeweg Oost 127 is een duurzaam energieproject ontwikkeld van 630 zonnepanelen op het dak van een veestal van rond de 200 koeien. 

“De inwoners van de Krimpenerwaard nodigen wij uit, om dit unieke project te bekijken en in contact te komen met leden en ons bestuur”, geeft Ton Pfaff namens Waardstroom aan. “Waardstroom ontwikkelt zonprojecten met honderd procent burgerparticipatie. Inwoners kunnen zich inschrijven voor de opbrengst van zondelen. Deze projecten zijn zeer geschikt voor huishoudens zonder eigen dak, met een ongeschikt dak of die een te klein dak hebben om zonnepanelen te plaatsen.” 

Plannen om op termijn te verhuizen, hoeven volgens hem geen belemmering te vormen: “De opbrengst van de zondelen kan meeverhuizen binnen Nederland. Tevens geschikt voor ouderen die twijfelen om te investeren. De zondelen kunnen namelijk worden vererfd. Ook eigenaren van grote daken kunnen informatie krijgen welke voordelen te behalen zijn bij samenwerking met coöperatie Waardstroom.” 

Naast informatie is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen over het melkveebedrijf. Aanmelden kan via info@waardstroom.nl.