• Jamai Loman.
• Jamai Loman. Foto: aangeleverd

Jamai te gast op jubileumconcert BBS

Algemeen

SCHOONHOVEN • Jami Loman is zaterdag 24 september speciale gast op het concert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Brass Band Schoonhoven (BBS). De zanger/presentator is in zijn jeugd lid geweest van BBS.

BBS viert het ivoren jubileum met een lokaal concert voor iedereen in en rond Schoonhoven met medewerking van diverse artiesten, die op één of andere manier een connectie hebben met de band en/of Schoonhoven zelf.

Jamai Loman won in 2002 de eerste serie van Idols en was daarmee meteen een bekende Nederlander. Na zijn medewerking aan The X-factor, heeft hij in vele musicals en tv-shows gestaan. Daarnaast is hij ook nog eens een bekend en gewild presentator en jurylid. Zijn CV is inmiddels indrukwekkend te noemen en met Jamai heeft BBS met recht één van de populairste zangers van Nederland te gast.

Naast Jamai zal sopraan Judith Weusten zowel solo als in een duet met hem optreden. Ze zingt al vanaf kinds af aan en heeft in meerdere musicals gestaan alvorens haar muzieksmaak en uiteindelijk ook muziekkeus meer naar de klassieke hoek afboog. Haar stem past prachtig in het klassieke repertoire en vooral de opera. 

De avond wordt gepresenteerd door Boudewijn Zwart, jarenlang stadsbeiaardier van Schoonhoven en vele andere steden. Hij zal tevens ook als pianist in diverse programma onderdelen optreden. Brass Band Schoonhoven en Boudewijn hebben al talloze keren samen opgetreden in diverse samenstelling in Nederland en België. Hij is jarenlang inwoner van Schoonhoven geweest en heeft ook diverse keren mee gewerkt aan Het Oude Haven Concert van Schoonhoven Klassiek.

Kaarten voor het concert zijn voor 15 euro per stuk te koop via www.brassbandschoonhoven.nl.