Afbeelding
Foto: AS Media

Krimpense brandweer houdt weer open huis

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De brandweer van Krimpen aan den IJssel pakt op zaterdag 24 september flink uit. Er is dan weer een open dag in en bij de Deerenberg kazerne aan de Nieuwe Tiendweg. Tussen 10.00 en 16.00 uur geven de vrijwillige brandweerlieden onder meer rondleidingen door de kazerne, laten zij het materieel zien en worden demonstraties gegeven.

Met de open dag wil de brandweer tonen wat het vak inhoudt. “Het belooft een leuke, maar zeker ook leerzame dag te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in het boeiende werk van de brandweer”, belooft Peter van der Welle. Hij is beroepsbrandweerman in Rotterdam en als vrijwilliger verbonden aan het Krimpense korps. 

“De uiteenlopende taakgebieden waar wij voor gealarmeerd worden, komen terug in de demonstraties. Zo kunnen bezoekers zien hoe verschillende vormen van brand worden bestreden, hoe wordt omgegaan met gevaarlijke stoffen en op welke wijze de hulpverlening in geval van een verkeersongeval met slachtoffers wordt aangepakt. We krijgen daarbij ondersteuning van een aantal Lotus-slachtoffers, die realistisch slachtoffers zullen uitbeelden.” Aan bod komen ook innovaties waar de brandweer zich mee bezighoudt, vult Van der Welle aan. 

“Deze dag leent zich tevens uitstekend om inwoners te informeren over bijvoorbeeld brandveiligheid. Wie advies wil over het plaatsen van een brand- en/of koolmonoxidemelder of wellicht uitleg wil over de werking van een AED is van harte welkom.” 

Naast dit alles is de open dag ook zeker bedoeld om nieuwe vrijwilligers te werven. Van der Welle: “Er wordt verteld wat mensen kunnen verwachten als brandweerman of - vrouw, hoe de opleiding verloopt en bijvoorbeeld hoeveel uur het vergt. We zullen daarbij vol passie en beleving ons verhaal doen, wat inwoners hopelijk enthousiast maakt voor ons mooie brandweervak.”