• Het ZuidHollandKoor.
• Het ZuidHollandKoor. Foto: aangeleverd

ZuidHollandKoor viert verlaat jubileum

Algemeen

BERGAMBACHT • Het ZuidHollandKoor viert het 25-jarig bestaan met twee gratis toegankelijke concerten. Eigenlijk had dat al afgelopen jaar moeten gebeuren, maar toen gooide corona roet in het eten.

Het ZuidHollandKoor - opgericht op 31 januari 1996 in Bergambacht -  is een christelijk gemengd koor met 65 leden in de leeftijd van 25 tot 80 jaar. Er wordt vierstemmig gezongen. “We zijn een regionaal koor met leden uit de Krimpenerwaard en ver daarbuiten”, vertelt voorzitter Arie Korevaar. “In de afgelopen jaren zijn er verschillende koorreizen gemaakt, onder andere naar Israël, Londen en Parijs. Tijdens deze reizen werd er in veel kerken gezongen. Er wordt ook regelmatig gezongen in verzorgingscentra. Naast het zingen van voornamelijk Nederlandstalige liederen is er ook plaats voor onderlinge contacten en gezelligheid.”

Jaarlijks geeft het koor drie tot vier concerten en rond de kerstdagen wordt er elk jaar in de regio een kerstconcert gehouden. De koorleden repeteren drie dinsdagavonden per maand van 20.00 tot 22.00 uur in de Schakel aan de Schoolstraat 24 in Bergambacht. Het koor staat onder de enthousiaste leiding van dirigent Willem van Beek.

Om het zilveren jubileum extra luister bij te zetten, geeft het koor twee psalmenconcerten. Het eerste is vrijdag 30 september in de Laurentiuskerk, Kerksingel 2 in Bergambacht. Het concert begint om 20.00 uur. Het tweede concert wordt gehouden in de Bovenkerk in Kampen, Koornmarkt 28 op  zaterdag 8 oktober. Deze avond begint om 19.30 uur. Aan beide concerten verlenen André van Vliet (orgel) en Johan Bredewout (piano) hun medewerking. Er is tijdens de concerten verschillende keren samenzang. De toegang voor beide avonden is gratis, wel is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

Informatie over de concerten en het koor is te vinden op de website www.zuidhollandkoor.nl

“Nieuwe leden zijn altijd hartelijk welkom, kom gezellig vrijblijvend een avond luisteren en sfeer proeven”, sluit Korevaar af.