Afbeelding

Gro-up Buurtwerk start inloop ‘Nieuwe vrienden’

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Driekwart van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar had in 2021 last van gevoelens van eenzaamheid. In de gemeente Krimpenerwaard wil Gro-up Buurtwerk  hier wat aan doen. En wel met de inloop ‘Nieuwe Vrienden’.

De meeste mensen maken in hun tienerjaren vrienden voor het leven. Op school of in het sportteam, dat ieder jaar bij elkaar blijft. Later kom je daar moeilijker tussen. Dat signaleerden de jongerenwerkers van Gro-up in de Krimpenerwaard ook. 

“We zien veel jongeren tussen de 18 en 24 jaar, die graag wat meer contact hebben met leeftijdsgenoten”, zegt Moniek van den Berg, jongerenwerker bij Gro-up. “Bowlen, een feestje, shoppen: voor dingen die mensen samen doen, hebben zij soms niemand. Daar willen wij verandering in brengen.”

Binnenlopen
Dus starten de jongerenwerkers een nieuw initiatief: ‘Nieuwe Vrienden’. “We nodigen deze jongeren uit voor een gezellige avond”, zegt Moniek. “Ze kunnen gewoon binnenlopen. De eerste keer om lekker een drankje te pakken en een praatje te maken. En als ze het leuk vinden, maken we daarna nieuwe plannen. Misschien willen de jongeren wel karten of naar de film.”

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 23 september, van 20.00 tot 22.00 uur, in de Westerweeren te Bergambacht (aan de Burgemeester Huijbrechtstraat 66). 

Moniek: “We hebben voor deze locatie gekozen vanwege de centrale ligging in de gemeente Krimpenerwaard. Jongeren vanaf 18 jaar uit alle kernen zijn dus welkom. Mocht het zijn dat een andere locatie in het vervolg handiger is, dan kunnen we altijd nog rouleren. Kom vooral een kijkje nemen, zou ik zeggen.”

Voor meer informatie: Moniek van den Berg, 06-30554740.