• Boezemmolen nr. 6 bij Haastrecht is het middelpunt van een waar natuurspektakel.
• Boezemmolen nr. 6 bij Haastrecht is het middelpunt van een waar natuurspektakel. Foto: Emmy van Vliet

Emmy van Vliet brengt ‘vuurwerk’ boven regio treffend in beeld

Algemeen

HAASTRECHT • De trouwe volgers weten het: Emmy van Vliet uit Haastrecht staat garant voor fraaie natuurfoto’s vanuit de Krimpenerwaard. Dinsdagavond tegen middernacht pakte ze uit met indrukwekkende opnamen van de knetterende onweersbui die over deze regio trok.

De ontlading aan de hemel was groot, treffend vastgelegd door Emmy van Vliet. De Haastrechtse woont met uitzicht op natuurgebied De Hooge Boezem achter Haastrecht. “We wilden net naar bed gaan toen het onweer zich aandiende, zegt ze. “Alle reden om één en ander vast te leggen.”

Roze schijnsel
Het leverde spectaculaire beelden op: van een lichtflits die ogenschijnlijk net niet de molen in het recreatiegebied, Boezemmolen nr. 6, raakt tot aan een roze schijnsel tussen de dreigende wolken door. “Het was een waar natuurspektakel, heel indrukwekkend”, blikt ze terug.

Wie vermoedt dat Emmy van Vliet over de meest geavanceerde apparatuur beschikt, zit ernaast.  “Mijn man heeft een goede fotocamera, maar die gebruik ik geeneens”, vervolgt ze. “Dat vind ik teveel gedoe. Ik maak ze gewoon met mijn mobiel. En bewerken, daar doe ik ook niet aan. Het moet zo puur mogelijk zijn.”

Haar insteek is om mensen blij te maken met Hollands natuurschoon: “We leven op dit moment in een onzekere tijd. Er is van alles aan de hand. Ik hoop mensen met mijn foto’s wat afleiding te bezorgen. Vandaar dat ik ons uitzicht en ook natuuropnamen uit de rest van de Krimpenerwaard wil delen met anderen.”

Likes
Het levert vele dankbare reacties op. “Natuurlijk vind ik dat fijn, al gaat het me echt niet primair om de likes. Mensen vragen me ook weleens of ze een bepaalde foto mogen hebben. ‘Geen probleem’, zeg ik dan, ‘haal ‘m maar gewoon van Facebook dan wel Instagram af’.”

De positieve respons geeft haar wel extra motivatie om iedere dag opnieuw uit te pakken: “Ik ben ‘s morgens toch vroeg op en als ik bijvoorbeeld zie dat er een mooie zonsopgang aan zit te komen, dan trek ik er gelijk op uit. Om het resultaat vervolgens te delen. Binnenkort gaan we voor het eerst in ons leven in het najaar op reis. Een mooi vooruitzicht, al bekruipt me ook een gevoel van lichte spijt van wat ik hier ga missen. Alle seizoenen zijn immers mooi.”

Emmy van Vliet is te volgen op Facebook en Instagram (Emmy van Vliet Polderschoonheid).