Webinar Kindje op komst

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een webinar voor aanstaande en kersverse ouders. 

Tischa Neve, bekend van televisie en andere media, neemt de deelnemers mee om goed voorbereid aan het ouderschap en opvoeden te beginnen: ‘In hoeverre gaat je leven veranderen door de komst van een kindje en hoe ga je daarmee om? Bestaat die roze wolk? En vanaf wanneer begint het opvoeden eigenlijk? Wie een reëel beeld van het ouderschap wil en het opvoeden straks makkelijker wil laten verlopen, raad ik aan deel te nemen aan het webinar.'

De webinar Kindje op komst is heel 2022 gratis te bekijken via www.cjgcursus.nl


Smaack XL-festival

capelle a/d ijssel • Opnieuw strijkt het Smaack festival dit jaar neer in het centrum van Capelle aan den IJssel. Het evenement, dat in het teken staat van eten en theater, vindt plaats op zaterdag 3 september.

Smaack - dit keer Smaack XL - belooft groter te worden en langer te duren dan voorheen. Het Amnestyplein wordt weer omgebouwd tot festivalterrein, met een grote diversiteit aan foodtrucks, straattheater en een speciaal kinderplein waar de kinderen kunnen knutselen, luisteren naar een verhalenverteller en swingen in de silent disco. 

Op het podium staan bekende muzikanten, onder wie Jeroen van den Boom en Jamai. De toegang tot het festival is gratis. De exacte tijdstippen zijn nog niet bekend.


Instromen in Johannes de Heer Koor

gouda • Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor start na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op. In september beginnen de repetities voor twee kerstconcerten: op 9 december in Gouda en 17 december in Apeldoorn.

De inschrijving voor koorleden is geopend. Wie ook wil meezingen kan zich aanmelden via de website: www.johannesdeheerkoor.nl. Daarbij geldt : vol is vol. In het verleden moest er meermalen een ledenstop worden ingesteld.

Projectkoor
Het Groot Nederland Johannes de Heerkoor is een projectkoor, dat in de periode 2016 tot en met 2019 vier succesvolle edities kende. Koorleden, afkomstig uit een variatie aan kerkgenootschappen, ontmoeten en herkennen elkaar in de liederen van Johannes de Heer.

Het koor repeteert op acht verschillende locaties in Nederland. Uiteindelijk vormen de deelnemers tijdens de concerten een groot koor. Op het programma staan kerstliederen uit de zangbundel van Johannes de Heer.

q www.johannesdeheerkoor.nl