Jazzy Sunday in Toltien

schoonhoven •  Op zondag 14 augustus vindt voor het eerst een ‘jazzy sunday’ plaats in petit-café Toltien, Tol 10 te Schoonhoven. Vanaf 15.00 uur verzorgt de gelegenheidsformatie Toltien Swinging Seven een optreden. Een eerdere poging om dit in maart te organiseren lukte niet vanwege corona in het orkest.

"Na twee jaar werd het tijd voor een live-optreden met een knipoog naar de dixienights in de zilverstad in de jaren tachtig en negentig”, aldus initiatiefnemer René Kuzee, die zelf vanaf 1978 actief is als jazzmuzikant.

Hij stelde een gelegenheidsformatie samen met, naast zichzelf op trompet en vocals, Frans van Eijk (piano), Marco Kuipers (sax), Jan van Leeuwen (trombone), Marcel Perik (bas), Ton de Zeeuw (banjo/gitaar) en Wim Klein (drums). Kuzee: “Stuk voor stuk jazzmusici, die hun sporen hebben verdiend afgelopen decennia en in verschillende jazzorkesten hebben gespeeld of spelen.”

Bezoekers worden op 14 augustus volgens de initiatiefnemer verrast met swingende stukken, ballads, en bekend repertoire: “Om naar te luisteren maar eventueel ook voor een dansje. Uiteraard zorgt Toltien als vanouds voor de inwendige mens.”

De entree is gratis, maar er is gelegenheid een vrijwillige donatie te doen ten bate van een Oekraïnse beroepsmuzikant en zijn huisgenoten waarmee Kuzee contact heeft.