Expositie in bibliotheek

gouderak • Bert Hermans belicht industrieel en cultureel erfgoed tijdens een expositie in de bibliotheek te Gouderak. 

Zijn interesse in industriële en culturele architecturale vormen begon tijdens zijn middelbare school toen hij architect wilde worden. Zijn tekenmeester was Jan Asselbergs, een beroemde Nederlandse schilder. Hij stimuleerde hem om dit idee verder uit te werken, maar in die tijd koos Bert ervoor om advocaat te worden. Hij bleef ondertussen wel tekenen en schilderen.

Bert is gefascineerd door perspectieven, precisie en kleur om op een 'eclectische manier' een vreemde omgeving voor mensen te creëren in historische en vaak vervallen gebouwen. Zijn werk is geïnspireerd op de schilderijen van beroemde kunstenaars als M.C. Esscher, Carel Willink en Edward Hopper. De stijl is realistisch, maar desondanks behoudt het een sfeer van fantasie.

Zijn schilderijen hebben soms een surrealistische uitstraling die het ‘ongelooflijke' benadrukt. Tegelijkertijd hoopt hij met de verhalende inhoud de kijker mee te nemen op een maatschappijkritische reis en hem of haar bewust te maken van nieuwe perspectieven op en illusies van de werkelijkheid.

De expositie is tot eind september tijdens de openingsuren te bezichtigen in de bibliotheek te Gouderak.


Buurtcampings

krimpen a/d ijssel • KrimpenWijzer en Synerkri organiseren in de zomervakantie op drie dinsdagen een buurtcamping in verschillende wijken in Krimpen aan den IJssel. De eerste is vandaag (dinsdag) in het Moderatopark. Het vervolg is op 9 augustus op het Zwaneneiland en op 16 augustus in het Middenweteringpark. Het zijn dagen waarop de jeugd zich kan uitleven in allerlei activiteiten, georganiseerd door het Buurtcamping-animatieteam.