'Haal protestvlaggen en -spandoeken weg'

krimpenerwaard • De provincie Zuid-Holland doet een oproep tot het verwijderen van de (omgekeerde) protestvlaggen en -spandoeken op plaatsen waar de verkeersveiligheid in het geding is. Gebeurt dat voor 5 augustus niet, dan zullen provinciemedewerkers deze uitingen van protest weghalen. 

De afgelopen weken zijn er op verschillende plaatsen langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten protestvlaggen en -spandoeken opgehangen, ook in de Krimpenerwaard.

‘We krijgen hier veel meldingen over, omdat deze uitingen een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Is dit het geval, zoals bijvoorbeeld bij loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeren of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmeren, dan zijn die inmiddels verwijderd’, meldt een provinciewoordvoerder, die eraan toevoegt dat een eerste afgescheurde vlag al op een rijdende auto terecht is terechtgekomen: ‘Hier trekken we als wegbeheerder de grens. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze losraken en daarmee een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid’.

Zelf verwijderen
De provincie Zuid-Holland roept iedereen op die protestvlaggen of spandoeken heeft bevestigd op een plek die niet van hem of haar is, deze voor 5 augustus te verwijderen. Daarbij doet het ook een appèl op de actievoerders in verband met de te maken kosten: 'De vlaggen en spandoeken die na deze datum nog hangen worden verwijderd. De kosten hiervan kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s’.


Buren blussen brand 

bergambacht • Naast een schuur van een woning aan het Broekselaantje in Bergambacht ontstond woensdagmorgen brand. Buren die het vuur opmerkten handelden snel en wisten de vlammen te doven. 

Planken die naast de schuur stonden waren in brand gevlogen. De brandweer kwam met meerdere voertuigen naar de woning en heeft een nacontrole gedaan.