• De leerlingengroep o.l.v. Marius Diepenhorst.
• De leerlingengroep o.l.v. Marius Diepenhorst. Foto: Hajo Carmiggelt

Leerlingengroep Excelsior'64

ammerstol • Muziekvereniging Excelsior'64 heeft weer een leerlingengroep. De bedoeling is dat dit een doorlopend project wordt en dat de opleiding voor elke (nieuwe) groep zo’n twee jaar loopt. 

Onlangs gaf de leerlingengroep een eerste optreden. "Eind 2021 zijn wij met de werving en promotie begonnen en zodra we begin dit jaar weer mochten in verband met de coronamaatregelen is de leerlingengroep daadwerkelijk van start gegaan”, vertelt Klaas-Pieter Looren de Jong namens Excelsior'64. "Wij hebben dit samen met 'Meester Marius' -Marius Diepenhorst- voorbereid en als vereniging besloten weer te investeren in de leerlingenopleiding.”
Het is de bedoeling dat de groep twee jaar lang AMV (algemene muzikale vorming) volgt. Looren de Jong: "Dit is heel breed: met zang, ritme, blokfluit, xylofoon, boomwhackers en andere leuke instrumenten. Vooral in het tweede jaar komen daar ook in blokjes van een aantal weken vrijblijvend enkele instrumenten bij, die ook in de fanfare worden gebruikt. Wanneer kinderen het leuk blijven vinden, dan kunnen zij daarna doorstromen naar een instrument naar keuze in het jeugdorkest. We gaan ze sowieso al direct betrekken bij activiteiten en optredens van de vereniging.”

Momenteel bestaat de groep uit zestien leerlingen. "Daarbij staan we altijd open voor nieuwkomers”, meldt Looren de Jong. Meer informatie, zie de Facebookpagina van Excelsior'64.