• De prijswinnaars in Linschoten.
• De prijswinnaars in Linschoten.

Verre sprongen in Linschoten

regio • Bij de senioren reikte Jaco de Groot (Kamerik) in de eerste ronde al tot 19.97 meter. Rian Baas (Gouda) stak er echter met kop en schouders bovenuit en pakte met 21.29 meter de eerste plaats. Het was tevens de verste afstand dit jaar door een senior gesprongen. Met 19.47 meter eindigde Erwin Timmerarends (Bodegraven) als derde.

De dames zorgden voor een spannende wedstrijd. In de voorronden sprong Julia van Eijk (Haastrecht) een knappe 14.02 meter, waarmee ze derde werd. Suzanne Mulder (Vlist) sprong 15.34 meter, maar werd overtroefd door Kimberley Slootjes (Haastrecht), die met een finalesprong van 15.36 meter de cup mee naar huis nam.
Ook in de juniorencategorie ontspon zich een spannende wedstrijd. In de voorronde sprong Hidde van Dam (Montfoort) een afstand van 19.55 meter, waarmee hij uiteindelijk tweede werd. Harmen Timmerarends (Montfoort) liet een nieuw persoonlijk record van 19.36 meter noteren en werd derde. Mark van der Horst (Schoonhoven) stond op de derde plaats met een afstand van 18.01 meter toen de finale begon. Maar in zijn laatste sprong verpulverde hij zowel zijn persoonlijk record als het schansrecord met een afstand van 20.88 meter, waarmee hij de wedstrijd won.
Bij de jongens regende het de hele wedstrijd persoonlijke records. Rick van der Wind (Linschoten) en Ferran Houdijk (Polsbroek) sprongen pr’s van respectievelijk 16.18 en 16.62 meter. Deze afstanden waren echter niet genoeg voor de finale. Wessel Schenk (Schoonhoven) wist zijn PR maar liefst drie keer te verbeteren en kwam tot een afstand van 18.16 meter, waarmee hij derde werd. Jonathan Timmerarends (Montfoort) verbeterde zijn PR al in de eerste sprong tot 18.32 meter. Met deze afstand pakte hij de tweede plek. Klassementsleider Harmen Boogaard (Polsbroek) sprong twee keer een nieuw persoonlijk record en mocht met een verre 18.59 meter de hoogste podiumtrede innemen. Ook bij de meisjes werd er ver gesprongen. Nikita van Dijk (Kamerik) verbeterde haar PR. Ze sprong 13.65 meter en werd daarmee knap derde. Lieke Stolwijk (Bodegraven) zette een afstand van 13.98 meter neer. Dit was echter niet genoeg voor de eerste prijs, die door Thalina van der Wind (Snelrewaard - 14.07 meter) werd gewonnen.
Al deze verre afstanden beloven veel goeds voor het Nederlands kampioenschap, dat op 3 september in Linschoten gehouden wordt. Maar eerst worden er nog reguliere wedstrijden gesprongen, waarvan de eerstvolgende aankomende zaterdag (vanaf 14.30 uur) in Polsbroekerdam is.