woensdag 29 juni

Zomerbridge in Schoonhoven
13:30 Schoonhoven, gebouw De Overkant. De hele zomer kunnen liefhebbers iedere woensdagmiddag vanaf 13:30 uur bridgen in gebouw De Overkant (Wal 34) in Schoonhoven. Graag aanmelden voor 13:15 uur. De kosten bedragen 5,- euro per paar per middag. Niet-leden van de NBB betalen 50 cent meer. Ook zonder partner kan men meespelen.

‘1001 Nacht Diner’
18:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. Welzijn Krimpenerwaard verzorgt een '1001 Nacht Diner'. Een avond vol muziek, dans, eten en magie. Kosten zijn 12,50 euro. Aanmelden : (085) 0662370/n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com.

Bingo in Cultuurhuis
19:30 Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis. Er worden tien rondes gespeeld. Kaarten kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zomerbridge in De Waard
20:00 Bergambacht, De Waard. De hele zomer (tot en met 24 augustus) er gebridged worden op woensdagavond in zalencentrum De Waard in Bergambacht. Inschrijving tot 19.45 uur. Inschrijfgeld: 5 euro. Einde rond 23:00 uur. Meer info: henk.u1953@gmail.com.

donderdag 30 juni

Cultuurcafé
19:30 Krimpen a/d IJssel. De Tuyter. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Istori-istori Maluku’ in het Streekmuseum Krimpenerwaard staat het Cultuurcafé in het teken van de Molukse cultuur, maar ook de verbinding tussen Nederland en de Molukken en de nieuwste generaties. Te gast zijn Yopi Abraham en Tiga Batang Rumah. Eerstgenoemde is kunstenaar, artiest en veel meer. Zelf komt hij uit de Molukse Wijk in Capelle aan den IJssel, nu is zijn werk ook te zien in de tentoonstelling. Tiga Batang Rumah is een tifa-groep bestaande uit drie jonge vrouwen. Ze zijn derde generatie Molukkers met een hart voor cultureel erfgoed, die het tifa-spel in leven willen houden. De toegang bedraagt 2,50 euro incl. consumptie. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.uitagendakrimpen.nl.

vrijdag 1 juli

Lekkerkerks Zomeravondconcert
19:00 Lekkerkerk, Raadhuisplein bij Amicitia. Na twee concertloze jaren wordt weer het Lekkerkerks Zomeravondconcert gehouden. Deelnemers zijn de muziekvereniging Lekkerkerk met verschillende ensembles, het Lekkerkerks mannenkoor Zanglust en het Regiokoor. Dit openluchtconcert in het centrum van het dorp is gratis toegankelijk. Traditioneel wordt het concert afgesloten met de 'Ode aan Lekkerkerk'.

zaterdag 2 juli

Kindermuziekfestival Krimpen
11:00 - 16:00 Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard. Met optredens van kinderen van de Krimpense basisscholen, professionele musici, leerlingen van Muziekschool Krimpen en Kinderkoor Kik. Kinderen kunnen zich uitleven in de muziekspeeltuin en een eigen instrumentje maken. Voor een gezellige picknick kan er wat lekkers gekocht worden bij de mensen van Eetcafé de Crimpenaar. Het festival is gratis toegankelijk. Het programma staat op www.muziekschoolkrimpen.nl.

‘Pasar Zomer’ in Hart van Krimpen/Crimpenhof
11:00 Krimpen aan den IJssel, Raadhuisplein/Crimpenhof. Op het Raadhuisplein (Trouwplein) staat van 11.00 tot 18.00 uur een Molukse/Indische markt opgesteld, met onder andere kraampjes met Oosterse hapjes. Ook zijn er live-optredens van Gordon Smith en de partyband RemmenLos. De presentatie van het podiumprogramma is in handen van Willem Matapere, die samen met MaLa.Xs ook voor een muzikaal intermezzo zorgt. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er in winkelcentrum Crimpenhof gratis kinderactiviteiten, workshops en demonstraties. Onder andere demonstraties Jospan (Molukse linedance), kaarten maken en Beweeg je Brein onder leiding van Laura Kerszenblat. Ook hebben diverse ondernemers een kraam met aanbiedingen voor hun deur staan. Het belooft volgens de organisatie een gezellige culturele dag te worden met als feestelijke afsluiting de partyband RemmenLos. Zij spelen twee sets: van 15.30 tot 16.30 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.

Theatervoorstelling ‘MO15’
20:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Theaterstuk geschreven door Charissa Snoei uit Krimpen aan de Lek. MO15: na een verloren wedstrijd wordt alles afgepakt van de spelers van de MO15. Ze hebben geen trainer meer, geen competitie en hun recht om gewoon lekker een potje te voetballen wordt ook van ze afgenomen. Hoe komen ze in actie? En heeft dat überhaupt wel zin? Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of tijdens openingstijden, bij de receptie.

zondag 3 juli

Springerparkconcert met Hit the Ceiling
15:00 Schoonhoven, Springerpark. Het eerste Springerparkconcert van dit jaar kon niet doorgaan vanwege het slechte weer, op zondag 3 juli is er een nieuwe poging. Dan treedt vanaf 15.00 uur de Lopikse party-coverband Hit the Ceiling op in het Schoonhovense Springerpark. Een aanrader voor iedereen die houdt van soul, disco, pop en rock. Toegang is gratis. Meer informatie op www.schoonhovenklassiek.nl.