Wie wordt klimaatburgemeester?

regio • Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt in het kader van De Nationale Klimaatweek -31 oktober tot en met 6 november- Kilmaatburgemeesters voor de Nederlandse gemeenten. Zo ook voor Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Net als tijdens de eerste editie in 2021 wordt tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht gevraagd voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. "Vorig jaar zetten 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Hiermee inspireerden zij anderen", licht een woordvoerder toe. "Voor deze editie zijn we op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters. Ofwel mensen, die zich inzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins, goedkoop of duur. Bijvoorbeeld iemand die veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert.”
Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal en organiseert tijdens de Klimaatweek een actie om anderen in beweging te krijgen: "Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de 'echte burgemeester' over wat er nog moet gebeuren om in de betreffende gemeente de klimaatdoelen te halen. Het ministerie vraagt ook organisaties hun beste (klimaat)beentje voor te zetten. Wie bezig is met het nemen van klimaatbewuste stappen, door CO2 uitstoot te verminderen of energie te besparen, kan zich aanmelden als Klimaatsupporter via de website."

q www.nkw2022.nl