Tweede Otolift Run: 2.600 euro voor Kika

regio • Onder prachtige weersomstandigheden vond zaterdag 11 juni de tweede editie van de Otolift Run plaats. Medewerkers van Koninklijke Otolift en hun familieleden liepen op het parcours in Bergambacht ruim 2.600 euro bij elkaar voor Kika. 

Aan de tweede editie van de hardloopwedstrijd van Koninklijke Otolift deden ruim zestig sportievelingen mee. Het deelnemersveld bestond uit medewerkers van Otolift en hun partners en kinderen. De kleinsten liepen een afstand van 1 kilometer. De volwassen deelnemers konden kiezen uit afstanden van 5, 10 of 21 kilometer. Otolift doneerde 1.000 euro en de lopers zamelden onderling nog 1.625 euro in. “Mijn doel was de tien kilometer lopen binnen een uur”, vertelt Suzanne van den Berg. “Met 56 minuten is dat mooi gelukt.” Gezamenlijk legden de deelnemers een kleine 600 kilometer af op het parcours in Bergambacht.
In aanloop naar de hardloopwedstrijd konden medewerkers deelnemen aan trainingen onder begeleiding van Run2Forty2. “Vijftien weken lang twee keer per week trainen. Ik vond dat best pittig”, verklapt Van den Berg. Maar hoe meer kilometers er gelopen zouden worden, hoe meer er opgehaald werd voor KiKa. Koninklijke Otolift steunt jaarlijks verschillende goede doelen, waarvan KiKa er één is.