Meepraten over Toekomstvisie Hitland

regio • Inwoners van Capelle, Ouderkerk aan den IJssel en de gemeente Zuidplas kunnen een vragenlijst invullen en meedenkavonden over Park Hitland bijwonen. Met behulp van input hieruit wordt een toekomstvisie voor de komende tien jaar vastgesteld.

De toekomstvisie van recreatiegebied Park Hitland, bij Capelle aan den IJssel, is toe aan vernieuwing en actualisatie. Het bestuur van Recreatieschap Hitland biedt de mogelijkheid om mee te denken over kansen en wensen voor de toekomst.  
Op www.parkhitland.nl/toekomstvisie staat een online vragenlijst over diverse onderwerpen in de toekomstvisie. Ook inwoners van Ouderkerk aan den IJssel kunnen hierop reageren. Daarnaast ontvangen bewoners- en belangengroepen een uitnodiging voor twee meedenkavonden. Een extern adviesbureau begeleidt de totstandkoming van een geactualiseerde versie van de toekomstvisie: 'Hiermee krijgt de visie niet alleen input mee van omwonenden, frequente gebruikers en andere respondenten, maar wordt de visie ook gekoppeld aan actuele beleidsthema's zoals inclusiviteit, klimaat, sport en gezondheid'.
Park Hitland is een geliefd recreatiegebied met veel vaste bezoekers, die de kans krijgen om opnieuw mee te denken. In 2016 en 2017 hebben gebruikers, bewoners en belangengroepen ook meegedacht over wensen voor het gebied. Dankzij die input zijn toentertijd diverse nieuwe voorzieningen gerealiseerd, zoals een waterspeelplaats en de Ontmoetingstuin Hitland.