Bekeuring voor 25-jarige automobilist

lekkerkerk • De politie controleerde woensdagavond rond 21.00 uur een auto op de Talmastraat in Lekkerkerk, waarvan de bestuurder nogal jong oogde. Bij controle bleek het voorgevoel van de politieagenten juist: de automobilist was 15 jaar. Hij was ‘nieuwsgierig naar het rijden in een auto’ en zijn ouders waren niet op de hoogte. De jongen heeft een bekeuring gekregen.


Met scootmobiel te water

lekkerkerk • De politie kreeg vrijdagmorgen de melding dat op de Baandershof in Lekkerkerk een scootmobiel te water was geraakt. De bestuurder bleek gelukkig ongedeerd. Samen met omstanders is de scootmobiel uit het water gehaald.


‘Meer geld van het Rijk’

krimpenerwaard • ChristenUnie Krimpenerwaard steunt het Aktiecomité Raden in Verzet in haar motie om als gemeenten structureel meer geld te verlangen van het Rijk.

De door het Actiecomité Raden in Verzet in 2021 op de algemene ledenvergadering van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) ingediende én aangenomen motie ‘Zonder geld geen gemeente’ lijkt geen soelaas te gaan bieden.

Ton van Dorp, fractievoorzitter van CU Krimpenerwaard: “De motie riep op dat het rijk met voldoende geld over de brug moet komen voor gemeenten. Als dat uitblijft, moeten gemeenten overgaan tot het teruggeven, niet meer uitvoeren en niet meer aanpakken van nieuwe taken zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet. Als ChristenUnie vragen we het college van Krimpenerwaard zich ook achter de oproep te scharen.” 

Vervolgens: “Er is structureel nog steeds onvoldoende geld toegezegd door het kabinet. Om als VNG druk te kunnen houden op het kabinet, is het beter de motie van het Aktiecomité Raden in Verzet boven tafel te houden. Met het afdoen van de motie, zoals nu het geval lijkt, verzwakt de VNG zijn onderhandelingspositie.”

Daarom vraagt de ChristenUnie aan het college van Krimpenerwaard om op de ledenvergadering van de VNG, op 29 juni in Hoorn, tegen het afdoen van de motie stemmen: “De motie blijft dan in beeld en kan onverkort worden uitgevoerd”, aldus Van Dorp.


Uitbreiding werkgebied

regio • Het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken breidt het werkgebied uit naar de Krimpenerwaard. Om de stichting te presenteren en in gesprek te gaan met belanghebbende organisaties, geïnteresseerden en de doelgroep, wordt vrijdag 1 juli (14.30 -17.00 uur) een kick-off bijeenkomst georganiseerd. Plaats van handeling is de locatie van Welzijn Krimpenerwaard in Schoonhoven (Oranjeplaats 45B).  Naast de presentatie is er ruimte om te netwerken. Aanmelden kan via: www.pgcz.nl.