• FC Perkouw redde het niet tegen Dongen.
• FC Perkouw redde het niet tegen Dongen. Foto: Rick den Besten

Alsnog aftocht FC Perkouw

schelluinen • Op het veld van vv Schelluinen verloor de Berkenwoudse equipe zaterdag met 2-0. Degradatie naar de vierde klasse is het gevolg.

“Hartstikke zuur”, wond Perkouw-trainer Marc van der Zee er geen doekjes om. “Maar het is zoals het is. We konden het vandaag niet brengen tegen een opponent die de scherpte wel had. De nederlaag was dan ook terecht.” 

Veelbelovend
FC Perkouw begon het duel nog veelbelovend met een riante scoringskans voor Arno Verbree in de tweede minuut. Daarmee bleken de geel-zwarten meteen hun laatste beetje kruit verschoten te hebben. Het met veel getalenteerde (en fitte) jeugdspelers acterende Dongen nam het heft in handen en legde het matte Perkouw zijn wil op. De 2-0 eindstand was dan ook allerminst geflatteerd.

Genekt
“Dat we niet konden brengen wat we gehoopt hadden, kun je niet los zien van onze halve finale-wedstrijd van afgelopen dinsdagavond tegen Steenbergen”, vond Marc van der Zee. “We hebben in die partij 120 minuten lang alles moeten geven en kregen er daarna nog een lange strafschoppenserie bovenop. Tegen Dongen zag je al snel dat we de energie misten om wéér voluit te gaan en het vol te houden. Dat heeft ons in deze wedstrijd genekt.”

In zijn totaliteit heeft de degradatie andere oorzaken, weet de FC Perkouw-coach: “Het probleem zat hem niet in de kwaliteit van ons voetbal, maar wel in ons moeizame scorend vermogen. Daardoor hebben we flink wat punten verspeeld en hingen we het hele seizoen rond in de gevarenzone. Na de winterstop hebben we een tijdje de hoop gehad dat het kwartje toch nog onze kant op zou vallen, maar uiteindelijk staan we hier als degradant. Dat geeft ons allemaal een leeg gevoel."

Favoriet?
Komend seizoen daalt de Perkouwse equipe dus een treetje af: “Dan moeten we er weer staan, met een selectie waarin een aantal jonge gasten hun entree maken. Favoriet in de vierde klasse? Nou, dat is wel heel optimistisch gesteld. Laten we de boel straks eerst maar weer goed oppakken. Maar nu eerst vakantie. Daar zijn we allemaal aan toe na dit loodzware voetbaljaar.”