• Jeugdtheaterhuis: kinderen op het podium.
• Jeugdtheaterhuis: kinderen op het podium. Foto: Hans Tak

Theaterdriedaagse in zomervakantie

regio • Kinderen van 7 tot en met 12 jaar worden door het Jeugdtheaterhuis uitgedaagd om in drie dagen tijd een heuse theatervoorstelling te maken. 

Ter afsluiting spelen ze de voorstelling voor publiek in de theaterzaal van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.
Het Jeugdtheaterhuis organiseert regelmatig activiteiten in de vakanties. De eerste week van deze zomervakantie is er een speciaal programma voor kinderen uit groep 5 t/m 8 met en zonder toneelervaring. Dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 juli kunnen zij, onder leiding van de docenten van het Jeugdtheaterhuis, aan de slag met theater en acteren. Eerst worden het verhaal en de scènes bedacht. De rollen worden verdeeld, waarna de repetities van start gaan. Op dag drie speelt de groep de voorstelling voor familie en overige belangstellenden in de theaterzaal. De kosten zijn 75 euro voor de complete driedaagse. Aanmelden kan via de website: www.jeugdtheaterhuis.nl/krimpenerwaard
Wie ouder is dan 12 jaar en ook een leuke uitdaging wil: voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar organiseert het Jeugdtheaterhuis medio augustus een Zomertheaterkamp. Alle informatie over het kamp staat op de website.
De missie van het Jeugdtheaterhuis is om kinderen en jongeren te stimuleren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. Vanuit de centrale organisatie in Gouda worden activiteiten verzonnen, ontwikkeld en uitgevoerd in een wijde regio, waaronder de Krimpenerwaard.