Afbeelding
Foto: aangeleverd

Crescendo loopt warm voor Taptoe Krimpen aan de Lek

Algemeen

KRIMPEN A/D LEK • De drumfanfare van muziekvereniging Crescendo uit Krimpen aan de Lek is druk aan het repeteren voor de Taptoe op zaterdag 2 juli in eigen dorp. De enthousiaste leden komen wekelijks samen op het ijsbaanterrein van Thialf om in de buitenlucht de show tot in detail voor te bereiden. Het moet straks voor publiek natuurlijk klinken als een klok.

“Onze show is geschreven door bassist Piet van der Velden. Met elkaar proberen we het naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te tillen.” Aan het woord zijn Kim Rook en Suzanne Slob. Samen hebben ze zitting in het organisatiecomité van de jaarlijkse taptoe. “Gedurende de coronapandemie konden we niet repeteren, op de periodes van versoepelingen na, maar dit was vaak van korte duur. Gelukkig hebben we de draad weer op kunnen pakken en wordt er weer flink gerepeteerd onder leiding van dirigent Vincent Terlouw en tamboer maître Ludovic Blommers.”

De Taptoe beleeft dit jaar zijn 36ste editie. Muziekvereniging Crescendo verwelkomt voor dit evenement altijd een viertal andere korpsen. Dit keer zijn dat show- en marchingband Tamarco uit Leiderdorp, showkorps O&V uit Nuenen, Dice Musica uit Ter Aar en de Euroband uit Rotterdam.
Suzanne: “In het verleden vond de Taptoe steevast plaats op het Thialf-terrein, maar daar was je altijd afhankelijk van weer, zeker met een grasveld als ondergrond. Enkele jaren terug is daarom besloten om te verkassen naar het terrein van voetbalvereniging Dilettant. Hier ligt kunstgras en voor publiek staat er een grote tribune.”

De drumfanfare van Crescendo verzorgt per jaar ongeveer twintig optredens, onder andere tijdens Koningsdag, bij Dodenherdenking, de avondvierdaagse en de sinterklaasintocht. Kim: “Afgelopen jaar is met een speculaaspoppenactie veel geld opgehaald voor de aanschaf van een nieuw uniform. Helaas is het door leveringsproblemen nog niet mogelijk om dit tijdens de taptoe te kunnen presenteren, maar we hopen dit later uiteraard wel te kunnen doen.”

De taptoe van Krimpen aan de Lek begint zaterdag 2 juli om 19:00 uur op het terrein van Dilettant aan de Tiendweg 10. Vooraf vanaf 18:00 uur is er een streetparade met de deelnemende korpsen door het dorp.

Martijn Kuiler