Prijs voor vakman Erwin van der Heul

utrecht/schoonhoven • Erwin van der Heul is donderdag tijdens de uitreiking van de Vakwerk Awards 2022 eerste geworden in de categorie aan- en verbouw. Het leverde hem een beker en een geldprijs van 1.000 euro op.

De Schoonhovense vakman greep tijdens het Bouwfestival XXL in de Jaarbeurs te Utrecht helaas wel net naast de overall prijs, maar is blij met zijn prestatie. “Ik ben supertrots op het resultaat en alle mooie reacties! Ik blijf vooral doen wat ik doe, namelijk mensen proberen blij te maken met mijn werk.”
De genomineerde creatie -een drijvend, houten en rond havenkantoor in jachthaven Marnemoende te IJsselstein- is een visitekaartje van Van der Heul Timmerwerken. “Ik heb er ziel en zaligheid in gestoken en vind het mooi dat daar waardering voor is, ook vanuit de bouwwereld”, zei Erwin van der Heul eerder in Het Kontakt. Het bijzondere aan het bouwwerk, de jury raakte er niet over uitgesproken, is de ronde vorm van het havenkantoor annex ambachts-kunstwerk op het water.
Het leverde hem dus de eerste prijs op in de categorie aan- en verbouw. De overall prijs, een nieuwe bedrijfsbus, was voor een andere vakman. “Die bus komt er wel, hoor. Die ga ik gewoon met mijn eigen handjes verdienen”, besluit Erwin met een knipoog.


Boekenmarkt

schoonhoven • Op zaterdag 25 juni, van 10.00 tot 14.00 uur, wordt in De Hoeksteen te Schoonhoven (Albert Schweitzerlaan 2) weer een boekenmarkt gehouden. Het (grote) aanbod wordt per genre overzichtelijk uitgestald.