Sportbus

krimpenerwaard • Vanaf deze week rijdt-ie door de gemeente Krimpenerwaard: de sportbus. De bus zit vol met sport- en spelmaterialen, waarmee de jongerenwerkers kinderen en jongeren uitnodigen om te sporten en te bewegen. 

Met de bus wil Gro-up alle kinderen en jongeren gratis kennis laten maken met allerlei sporten. Ook de minder voor de hand liggende. "Voetballen is altijd leuk, maar we gaan juist ook lasergamen, pijl-en-boogschieten en fietsen op een circusfiets”, legt jongerenwerker Remon Freeke uit. "We nodigen de jongeren in de Krimpenerwaard uit om met ons mee te bewegen en zo misschien wel een verborgen talent te ontdekken.”
Dit sportieve initiatief is een zogenaamd proeftuinbuurtproject. Freeke: "Gro-up heeft tien buurten waarin het experimenten doet die de buurt moeten laten opbloeien. Als de sportbus in de Krimpenerwaard een succes blijkt, wordt gekeken of zoiets vergelijkbaars ook op andere plekken van toegevoegde waarde is. Slaat het niet aan, dan gaan we op zoek naar andere manieren om kinderen en jongeren meer te laten bewegen.” De bus rijdt op de maandag, woensdag en donderdag. Meer informatie en achtergronden: www.gro-up.nl