D-Day Krimpenerwaard

regio • Op het terrein Buiten de Veerpoort in Schoonhoven is zaterdag 18 juni van alles te beleven in het kader van D Day Krimpenerwaard. 

Vanaf 10.00 uur is er een bootcamp en challenges met Meet the Marines, staan er ruim twintig oude militaire voertuigen opgesteld en zijn er rondvaarten/rondritten, ook met de scouting. Verder: infostands en livemuziek bij Rivero en Brasserie de Veerpoort, een militair orkest en demonstraties van de brandweer. Voor het complete programma, zie www.leveninvrijheid.nu Ook staat daar meer informatie over het gratis concert die avond van de Marinierskapel in Schoonhoven.


Auto’s in botsing

schoonhoven • Op de CG Roosweg/N210 in Schoonhoven zijn donderdagmorgen rond 8.30 uur twee auto's in botsing gekomen. Hierbij waren een bestelbus en een personenauto betrokken. Mogelijk had het achterste voertuig te laat in de gaten dat zijn voorganger stilstond. Een betrokkene werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd op eventuele verwondingen. 


Janke Deelman exposeert 

lekkerkerk • Janke Deelman uit Krimpen aan de Lek exposeert met haar collages en schilderwerk gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus in de bibliotheek te Lekkerkerk. Janke, lid van de Krimpener Kunstwaard, maakt gevarieerd werk. Ze begon ooit met (zeer) realistisch schilderen, maar heeft inmiddels een lossere aanpak. Een aantal jaren geleden ontdekte Janke het printen op een gelatine plaat. Dat zette haar manier van werken op z’n kop. Het kleurrijke in haar werk, wat ongetwijfeld te danken is aan haar jeugdjaren in Liberia (Afrika), bleef. Van haar ‘African roots’ zijn ook een aantal collages te zien. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.