Muziekfabriek: uniek muziekevenement

schonhoven • Stichting Schoonhoven Klassiek (tevens organisator van het Oude Haven Concert en de Springerparkconcerten) organiseert een nieuw kindermuziekevenement: De Muziekfabriek. 

Gregor Smeets, voorzitter van Schoonhoven Klassiek licht toe: “We wilden iets leuks en vernieuwends doen voor de kinderen in Schoonhoven. Dat je niet meteen een instrument hoeft aan te schaffen om met muziek bezig te zijn, vonden we daarbij een interessant gegeven.”

Samen met Evelien en Marlou van Het Cultuur Station en Mikky en Jitse van Silver Sound Studio in Schoonhoven is het initiatief genomen voor het plan dat draait om plezier hebben bij het maken van muziek. “We zijn er erg enthousiast over en willen hier graag alvast toelichten wat de ideeën zijn.”

Eigen nummer
In de Muziekfabriek gaan kinderen uit Schoonhoven onder professionele begeleiding een eigen muzieknummer maken. Smeets: “Hierbij zoeken we uiteraard aansluiting bij de Schoonhovense basisscholen. Samen met de kinderen willen we tijdens een muziekworkshop in de klas het muziekevenement voorbereiden. Ze gaan zelf instrumenten bedenken of knutselen en daar een ‘soundbite’ mee maken. Deze stukjes muziek nemen we op. Daarnaast gaan de kinderen helpen met het maken van een leuk decor.”

Podium
Op zaterdag 27 augustus om 16.00 uur komt alles bij elkaar. “Op het podium over de Oude Haven, op de middag voorafgaand aan het Oude Haven Concert, maken de kinderen vervolgens met eigen meegenomen (dagelijkse) voorwerpen en aanwezige instrumenten een beat en bijpassende melodie. Ter plekke mixen we de nieuwe soundbites met die we in de klassen verzameld hebben en nemen we alles op. En zo moet een ‘supertof’ eigengemaakt lied ontstaan, waarin de kinderen hun eigen voorwerp misschien wel terug kunnen horen.”

Zoals altijd bij de evenementen van Stichting Schoonhoven Klassiek is de toegang gratis. Meer informatie: 

q www.schoonhovenklassiek.nl