• Piotr Havik.
• Piotr Havik.

Havik slaat nieuwe (gravel)weg in

gouderak • Piotr Havik gooide vorig weekend hoge ogen tijdens de Gravel World Series in Millau. Hij werd daar tweede achter Niki Terpstra. Begin mei stond de wielrenner uit Gouderak tijdens The Traka in Girona ook al op het podium naast Ivar Slik, winnaar van Unbound Gravel in Amerika. 

Na afgelopen jaar gestopt te zijn als continentaal wielrenner op de weg, pakt Piotr Havik in samenwerking met Oneway Bike een nieuwe kans in het gravelwielrennen. De relatief jonge discipline van de wielersport valt sinds kort ook onder de koepel van de UCI. Dit jaar wordt er voor het eerst een wereldkampioenschap voor het gravelspecialisme georganiseerd. Eén van Piotrs hoofddoelen is dan ook om wereldkampioen te worden. "Met dank aan Oneway Bike heb ik een dubbele stap in mijn carrière kunnen maken,” vertelt Piotr. "Oneway is de distributeur van onder andere CUBE, Lezyne, Ere Research en het nieuwe kledingmerk Cyclique. Naast dat ze mij ondersteunen met alle materialen die ik nodig heb om mijn gravelwedstrijden te rijden, hebben zij mij ook een baan aangeboden op de marketingafdeling. Deze is zeer goed te combineren met mijn sportieve carrière. Win-win dus.”
Het wedstrijdprogramma van Piotr Havik bestaat voornamelijk uit wereldbekerwedstrijden, waaronder die in Veenhuizen. Ook de NL Gravel Series staan op de kalender van Piotr. Hij sluit het seizoen af met het NK Gravel in Epe.