6e Oorcollege: onzichtbaar goed horen

gouda • Audicien JewelEar organiseert woensdag 15 juni en woensdag 22 juni voor de zesde keer een Oorcollege. Op 15 juni in Nootdorp (Hotel Van der Valk) en op 22 juni in Gouda (Best Western Hotel). 

Tijdens deze gratis toegankelijke Oorcolleges worden belangstellenden geïnformeerd over onderwerpen die van belang zijn voor een goed gehoor. Deze keer: onzichtbaar goed horen. Hiervoor is de Zwitserse hoortoestellenfabrikant Phonak uitgenodigd. Bezoekers worden bijgepraat over de nieuwste snufjes op dit gebied: een hoortoestel dat goed tegen water kan en waarmee meerdere functies op het gebied van gezondheid kunnen worden gemeten.
Phonak heeft als enige fabrikant een hoortoestel ontwikkeld, dat 24 uur per dag in het oor blijft zitten. Zo kan men ’s nachts bijvoorbeeld wakker worden van een noodsituatie. Ook voor mensen met tinnitus kan dit een oplossing zijn.
Tijdens de bijeenkomsten verzorgt ook Kiki Kruyt, KNO-arts Medisch Centrum Haaglanden, een presentatie. In de praktijk ziet zij veel mensen met oorontstekingen of smalle gehoorgangen. Zij vertelt hoe een betrekkelijk kleine ingreep -de gehoorgangverruiming- in zijn werk gaat.
Aanmelden kan via de website (www.jewelear.nl/oorcollege) of oorcollege@jewelear.nl. Bellen kan ook: de winkel in Gouda is te bereiken via 0182-743400. Het aantal plaatsen is beperkt, toegang geldt op basis van volgorde van aanmelding.