Nieuwe deelnemers Prachtlint K'waard

krimpenerwaard • Het Hoogheemraadschap, Gemeente Krimpen aan den IJssel en Lionsclub Krimpen aan den IJssel hebben zich aangesloten bij ‘Prachtlint Krimpenerwaard’. 

Hiermee verklaren deze partijen zich zichtbaar in te zetten voor meer biodiversiteit in de Krimpenerwaard. Staatsbosbeheer, het Zuid-Hollands Landschap, Natuur- en Vogelwacht Krimpenerwaard, Gemeente Krimpenerwaard, Dunea en Oasen gingen hen in 2021 al voor.
Bij ecologisch beheer van groen staan bestaande planten en dieren in het gebied centraal. Het beheerconvenant pleit voor een actief ecologisch beheer van bermen, dijken en sloten. Deze ‘linten’ verbinden natuurgebieden en lokale groene initiatieven met elkaar.

Kennis delen
Afgelopen vrijdag vond de tweede bijeenkomst van Prachtlint Krimpenerwaard plaats. Tijdens deze bijeenkomsten wordt volgens een woordvoerder van 'Prachtlint' vooral veel informatie en kennis gedeeld: "Wie zijn de organisaties, welke gebieden beheren zij, wat gaan ze met elkaar doen om de biodiversiteit in de Krimpenerwaard te verbeteren? Wat kunnen ze van elkaar en van anderen leren? En: welke partijen kunnen nog meer betrokken worden, hoe kunnen inwoners zich bij het initiatief aansluiten?"

De bijeenkomsten hebben een gericht thema waar diverse sprekers over aan het woord komen: "Dit keer was dat het omgaan met weerstand met betrekking tot ecologisch (berm)beheer. Naast de inbreng van onder andere het Hoogheemraadschap en gemeente Krimpenerwaard over de weerstand die zij in het veld tegenkomen, gaf Anjo Travaille van Bovenkamers een presentatie en workshop over het ontstaan, beïnvloeden en wegnemen van weerstand. Hier kunnen de ruim dertig deelnemers, bestaande uit diverse beheerpartijen en andere geïnteresseerden, binnen de eigen organisatie mee aan de slag. De volgende bijeenkomst vindt in het najaar plaats en heeft als opvolgend thema: burgerparticipatie."

q www.prachtlint.nl