• Een recente foto van een filiaal van Boni.
• Een recente foto van een filiaal van Boni. Foto: aangeleverd

Boni: goedkoop én compleet

stolwijk • Het groen van de supermarkt van PLUS in Stolwijk maakt plaats voor het rood van Boni. Zaterdag 19 juni is om 9.00 uur de officiële heropening en kunnen klanten voor de eerste keer kennismaken met deze supermarktketen: goedkoop en met een compleet assortiment. "Daarmee onderscheiden we ons van andere supermarkten", vertellen financieel directeur Frank Klören en formule en marketingmanager Huub van der Horst. "Wij richten ons op de basisboodschappen. Geen twintig soorten pindakaas, maar vier, om een voorbeeld te noemen. Daardoor kunnen we met minder kosten inkopen en liggen de prijzen bij Boni dus aanzienlijk lager. Zeker in een tijd waarin alles duurder wordt, merken we dat deze aanpak aanslaat."

De feestelijke herstart gaat samen met allerlei acties. De eerste dag krijgen klanten bij een besteding vanaf 25 euro een appeltaart gratis. Daarnaast worden vijftig gevulde boodschappentassen verloot. "En op duizend adressen bezorgen we gratis een boodschappenshopper, zodat je het rood van onze formule én onze slogan, 'Blij met Boni in de buurt', straks overal in het dorp kunt zien. Over een paar weken start een actie om voor gratis boodschappen te sparen."

De PLUS in Stolwijk is één van de acht vestigingen van deze formule en van Coop die Boni overneemt. Aanleiding is de fusie tussen PLUS en Coop. "De Autoriteit Consument & Markt heeft gekeken in welke gebieden er hierdoor te weinig keuze voor de consument zou zijn. Dat gaf Boni de kans om acht supermarkten te kopen. Deze bevinden zich in regio's waar Boni zich op richt: het platteland, het verstedelijkte platteland en provinciesteden. “Daar wonen klanten die bij het profiel van ons familiebedrijf passen: nuchter en no nonsens." 

Dorpsleven

Zeker zo belangrijk voor Boni is het uitgangspunt om van meerwaarde te zijn voor de omgeving. Niet alleen door te zorgen voor kwaliteitsproducten voor een lage prijs, maar ook door het dorpsleven te ondersteunen. "We zijn heel actief op het gebied van bijvoorbeeld het sponsoren van verenigingen of het meewerken aan evenementen. Lokaal laten we heel graag ons gezicht zien. Overigens blijven bij de supermarkten die we hebben overgenomen dezelfde medewerkers in dienst, zodat klanten straks een vertrouwd team in de winkel zien."