Afbeelding

Zaterdag 18 juni: Fietsbelevingstocht Woord en Daad

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Fietsliefhebbers die hun hobby willen combineren met een lekker hapje/drankje onderweg en diverse leuke tussenstops, moeten zaterdag 18 juni zeker deelnemen aan de Fietsbelevingstocht van Woord en Daad. Ze steunen dan ook nog eens een goed doel.

Het plaatselijk comité van Woord en Daad (Krimpenerwaard Oost) heeft een route van circa 24 kilometer uitgezet. 

“Deze voert de deelnemers vanaf Stolwijk, via Bergambacht, Schoonhoven en Vlist weer terug naar het startpunt”, weet secretaris Neline van de Graaf. “Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur op het kerkplein van de Gereformeerde Gemeente, aan de Tentweg in Stolwijk.”

Traktaties
Voor het inschrijfgeld (10 euro per persoon; 17,50 euro per stel en 25 euro voor een gezin) krijgen de fietsers veel terug.

Neline van de Graaf: “Het begint al met een eerste koffie-/theestop in Stolwijk en onderweg volgen meer traktaties, waaronder een appel, patat, broodje hamburger of frikandel en een ijsje.”

Intermezzo
Daarnaast kunnen deelnemers onder andere genieten van een muzikaal intermezzo in de Laurentiuskerk te Bergambacht, zijn er oud-Hollandse spelletjes, een demonstratie houtbewerking, kraampjes en een fotoshoot.

“Ook kan molen de Bachtenaar worden bezichtigd in Vlist, waarbij de molenaar desgewenst tekst en uitleg geeft”, somt Neline verder op. “Aan jonge deelnemers is eveneens gedacht met ponyrijden en een springkussen.”

Tsjaad
Dankzij diverse gulle plaatselijke sponsors kan zoveel mogelijk van het inschrijfgeld worden gereserveerd voor het goede doel: jonge ondernemers in Tsjaad.

Neline: “Woord en Daad steunt jongeren in dit centraal Afrikaanse land met het opzetten van een eigen bedrijf, zodat ze zelf in hun behoeften kunnen voorzien en niet afhankelijk zijn van anderen.” 

Aanmelden
Neline hoopt samen met het organiserend comité op een grote deelname:

 “In verband met de inkoop zou het mooi zijn als belangstellenden zich vooraf aanmelden (dit kan via wdkrimpenerwaardoost@gmail.com of 06-22350325), maar op de dag zelf inschrijven kan ook. We kijken uit naar hopelijk mooi fietsweer met daaraan gekoppeld een hoge opkomst.”

En wie wel een kijkje wil nemen op de tussenstops, maar liever niet fietst, is ook welkom.

Vervolg
Bij succes denkt het comité zeker aan een vervolg van de Fietsbelevingstocht in de toekomst, naast de gebruikelijke activiteiten.