• Gerda Hoogendijk.
• Gerda Hoogendijk. Foto: Jan Timmer

Zaterdag 25 juni: Midzomernacht Soiree

Algemeen

HAASTRECHT • Verbind de overtuin van Bisdom van Vliet met verhalen, gedichten, dans en muziek en je krijgt een feeërieke mix. Ofwel, welkom bij het Midzomernacht Soiree op zaterdag 25 juni in Haastrecht. “Je kunt het evenement zien als een culturele wandeling door een prachtige, parkachtige omgeving,” vertelt Gerda Hoogendijk, zelf verhalenverteller en namens de Verhalencompagnie medeorganisator van de bijzondere avond. 

Ze vervolgt: “De avond start vanuit het Koetshuis aan de Hoogstraat 164 in Haastrecht. Daar is het vanaf 19.30 uur inloop met ontvangst door een look-a-like van Pauline Lefêvre de Montigny, die in vroeger dagen eigenaar was van Bisdom van Vliet. Daarna trekken de bezoekers in groepjes van twintig mensen, begeleid door vrijwilligers van Bisdom van Vliet, naar de overtuin, waar ze een aantrekkelijk programma wacht.”

Vijf acts
De bezoekers van het Midzomernacht Soiree wandelen van optreden naar optreden en krijgen tot 21.45 uur in totaal vijf acts van steeds tien minuten voorgeschoteld. Voor zitplaatsen wordt gezorgd.

Michael Driebeek van der Veen en Caja van der Poel komen verhalen vertellen, Polderdichteres Corie Grootendorst en haar leerlingen Cora van Amerongen en Ivette Meijerink dragen gedichten voor, zangeres Sara Leemans en harpist Jolijne Viergever brengen gedichten op zang en Dansstudio Gouda presenteert een gracieuze dans op muziek van Ludovico Einaudi. 

Vita Nova
Na de wandeling volgt nog een optreden van Vrouwenkoor Vita Nova uit Haastrecht. Dit is ook de locatie waar de bezoekers vanaf het terras kunnen genieten van een hapje en drankje en (hopelijk) de ondergaande zon.

Uniek
“Het belooft een onvergetelijke avond te worden”, stelt Gerda Hoogendijk. “En wat zíjn we blij dat we dit Midzomernacht Soiree mogen organiseren op zo’n unieke locatie. De afgelopen twee jaar stonden de activiteiten van de Verhalencompagnie vanwege alle coronamaatregelen op een laag pitje. Zo moesten we het Verhalen Festival cancelen en konden ook de Verhalencafés lange tijd niet plaatsvinden. Met het Midzomernacht Soiree combineren we op 25 juni beide activiteiten. Uiteraard hopen we op veel belangstelling.”

Toegangskaarten voor de Midzomernacht Soiree in de overtuin van Bisdom van Vliet zijn te verkrijgen via www.verhalencompagnie.nl. In totaal zijn er honderd kaarten á 15 euro (inclusief consumptie) verkrijgbaar.