• Anton de Wilde op sportpark Weydehoeck, de locatie van het Bevrijdingsfestival.
• Anton de Wilde op sportpark Weydehoeck, de locatie van het Bevrijdingsfestival. Foto: Jan Timmer

Alsnog Bevrijdingsfestival

Algemeen

LEKKERKERK • Donnie, Wolter Kroes, John de Bever en DJ Paul Elstak vormen de line-up van het Bevrijdingsfestival Krimpenerwaard. Het evenement wordt op zaterdag 2 juli gehouden op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Oorspronkelijk zou het Bevrijdingsfestival plaatsvinden in 2020, maar corona maakte dat onmogelijk. Vorig jaar was het van een zelfde laken een pak. “Dus vieren we nu 77 jaar bevrijding”, zegt organisator Anton de Wilde. “Het feest zal er niet minder om zijn!”

Twee jaar geleden was De Wilde als cateraar ook al betrokken bij de voorbereidingen van het evenement. “Destijds was de organisatie in handen van drie inwoners van Krimpen aan de Lek: Ian den Besten en zijn maten Erik en Ronald. De afgelopen twee jaar veranderde er het een en ander in hun levens met betrekking tot werk en zagen ze het niet zitten om met zijn drieën een nieuwe poging te ondernemen het festival van de grond te krijgen. Dat was best een teleurstelling, ook voor mij. Maar ik had ook alle begrip voor het besluit. Het bleef echter door mijn hoofd malen, dat het toch wel erg leuk zou zijn om het bevrijdingsfestival alsnog van de grond te tillen. Dat doe ik nu met steun van de gemeente Krimpenerwaard, Francis Hoogerwerf (ook bekend van de Feestweek Lekkerkerk, red.) en de drie eerder genoemde personen. Ideaal, want in mijn eentje had dit nooit gekund.”

Afwisselend
Sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk wordt op 2 juli omgetoverd tot een festivalterrein met een uniek opblaasbaar podium met plek voor maximaal 6.000 festivalgangers, diverse foodtrucks en volop drinkpunten. Als extra attractie is er door een door de firma Luijten gesponsord springkussenpark, waar kinderen zich - onder toezicht- kunnen amuseren tussen 14.00 uur en 20.00 uur.

“Het festival duurt van 14.00 tot 23.00 uur”, licht Anton de Wilde toe. “De artiesten treden verspreid over de middag en avond op, afgewisseld door deejays. Alles bij elkaar denken we een mooi en afwisselend programma te hebben samengesteld met een hoog ‘feestgehalte.”

Kaarten voor bevrijdingsfestival Krimpenerwaard zijn alleen verkrijgbaar via https://bevrijdingsfestivalkrimpenerwaard.entranz.nl/. Een ticket kost 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Jan Timmer