• Soos Langeland is een  club waar gezelligheid de boventoon voert en iedereen welkom is.
• Soos Langeland is een club waar gezelligheid de boventoon voert en iedereen welkom is. Foto: Martijn Kuiler

Krimpense biljarters helemaal gesetteld

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Biljartclub Soos Langeland heeft alweer even haar onderkomen op de bovenverdieping van een bedrijfspand aan de Stormpolderdijk 34. De trots bij voorzitter Peter Merts is er niet minder om. “Een prima aangeklede plek met drie fijne biljarttafels, een bar met keuken en voldoende opslagruimte”, glundert hij.

De verhuizing naar de nieuwe locatie was noodgedwongen, geeft Peter Merts aan, die zelf nog maar kortgeleden de voorzittershamer ter hand nam na eerst clubsecretaris te zijn geweest. “Toen duidelijk werd dat sporthal De Populier hier in Krimpen tegen de vlakte zou gaan, moesten we op zoek naar een nieuw onderkomen.” Die vond de club op bedrijventerrein Stormpolder bij het bedrijf Bermhoek Technics Engineering. “Zij hadden ruimte over die we zo konden betrekken. Uiteraard betalen we hier gewoon huur en dragen we de vaste lasten af. In mei hebben we ons vijftigjarig clubjubileum gevierd met de officiële ingebruikname van het pand.”

De club telt op dit moment 33 leden, met een gemiddelde leeftijd van tussen de 55 en 90 jaar, geeft de voorzitter aan. “Er zijn in de loop van de tijd wel wat leden bijgekomen, maar om het hier allemaal financieel rendabel te houden, zou het mooi zijn als we qua ledenaantal nog iets groeien. Voor de contributie hoef je het niet te laten, die is maar 15 euro per maand. Ook de consumpties aan onze bar zijn vriendelijk geprijsd.” Vervolgens lachend: “En wat je dan nog overhoudt, kan altijd nog in onze fooienpot worden gedaan.”

Inmiddels heeft Soos Langeland ook haar openingstijden verruimd. Merts: “Waren we eerst drie dagen in de week open, nu zijn we dat elke werkdag van 13:00 tot 16:30 uur.”

De voorzitter kenmerkt de club toch ook wel als een sociaal gebeuren. “Er wordt door onze leden fanatiek gespeeld in verschillende interne en externe competities, maar minstens zo belangrijk zijn de gezelligheid en onderlinge sfeer. Het is en blijft immers een hobby. Er wordt hier niet met het mes op tafel gespeeld. Zo blijft het voor iedereen leuk. Spelers worden op hun eigen niveau ingeschaald, zodat iedereen evenveel kans maakt in onderlinge potjes. Ook zorgen we voor de juiste begeleiding, waarbij je ziet dat leden echt vorderingen maken in het spelletje. Kortom, we zijn een club voor iedereen, beginner of gevorderd.”

Meer informatie is te verkrijgen bij voorzitter Peter Merts via telefoonnummer 06-40191112 of e-mail p.merts@tele2.nl.

Martijn Kuiler