• Er vinden de komende weken onderhoudswerkzaamheden plaats op de N210 tussen Schoonhoven en Lopik.
• Er vinden de komende weken onderhoudswerkzaamheden plaats op de N210 tussen Schoonhoven en Lopik. Foto: Dirk Molenaar

Verkeershinder door onderhoud N210 Schoonhoven-Lopik

Algemeen

REGIO • Na vijftien jaar wordt de provincialeweg tussen Lopik en Schoonhoven opnieuw geasfalteerd. Hoog tijd volgens de meeste weggebruikers.

“De hobbels in het wegdek zijn ontstaan doordat de N210 over voormalige sloten loopt. Vanwege het veen en de klei in de ondergrond vindt de verzakking ongelijkmatig plaats”, legt communicatieadviseur Clara van Foreest uit. “Hierdoor ontstaan oneffenheden die alleen opgelost kunnen worden als we de weg helemaal uitbreken en opnieuw aanleggen. Dat is echter onbetaalbaar.” 

De provincie Utrecht, waar het beheer van de N210 tussen Schoonhoven en Lopik onder valt, adviseert om de vijftien jaar groot onderhoud, tenzij de weg gevaarlijke situaties oplevert.

Parallelweg
De afgelopen weken is gestart met het verstevigen van de parallelweg (fietspad). Dit gebeurt met zogenaamde graskeien. Maandag 13 juni wordt dit afgerond, waardoor (brom)fietsers er weer gebruik van kunnen maken. Verkeersregelaars zijn continu aanwezig, omdat bussen en hulpdiensten de komende tijd ook over de parallelweg rijden.

Tot en met zaterdag 9 juli wordt er iedere dag van ‘s morgens vijf tot ‘s avonds elf uur gewerkt door aannemer KWS Infra. Continu zijn zo’n honderd werknemers betrokken bij het project. Van Foreest realiseert zich dat veel mensen de lokale wegen zullen opzoeken om op de plaats van bestemming te komen.

“Mijn advies is om dit niet te doen, om flinke overlast op deze wegen te voorkomen. Houd je aan de omleidingsroute”, maakt ze duidelijk. “Wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen kan de KWS-app downloaden. Zoek daarbij op ‘onderhoud N210’. Het is een interactieve app, waarbij ook direct contact mogelijk is met de aannemer.”

Het onderhoud aan de N210/MA Reinaldaweg tussen Schoonhoven en Lopik is van maandag 13 juni tot en met zaterdag 9 juli.  

Dirk Molenaar