• Feest aan de Sportlaan: de titel is binnen!
• Feest aan de Sportlaan: de titel is binnen! Foto: PR

Spirit-vrouwen: onverzettelijke kampioen

Sport

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Wat is er mooier dan in een direct duel met je grote rivaal kampioen worden? Spirit Vrouwen 1 flikte ‘t. En hoe!

De Ouderkerkse brigade won vorig weekend met 1-5 van XerxesDZB, liet zich de kampioensmedailles omhangen en trok met gezwinde spoed richting thuishaven aan de Sportlaan. 

Daar werd trainer Bas Jonker - zoals de traditie na een kampioenschap voorschrijft- een sloot in gejonast, waarna de complete selectie hem gezelschap kwam houden in het polderdrab en de festiviteiten - na een douchebeurt- tot in de kleine uurtjes werden voortgezet in de kantine. 

“Ik geloof dat ik de volgende ochtend tegen vijven mijn bed pas zag”, glimlacht Anne Rink, met liefst zeventig (!) doelpunten topscorer van de vrouwelijke ‘kanaries’. “Wat een mooi feest was dat!” 

Anna van Elsäcker kan het beamen. “Van te voren stond ik vrij nuchter tegenover deze slotwedstrijd, dacht ik. Maar dat gevoel veranderde toen Bas kort voor de wedstrijd zijn praatje hield in de kleedkamer. Toen pas drong tot me door dat dit een heel bijzondere middag was en we absoluut een prestatie moesten neerzetten.”

Het duel op het Rotterdamse sportpark Faas Wilkes leek al binnen twintig minuten beslist. Spirit leidde op dat moment met 0-3 door treffers van Anouk Spek (2x) en Danique Slot. Vervolgens kwam XerxesDZB uit een dood spelmoment op 1-3 en raakten de Ouderkerksen even uit hun gewone doen. 

“De 1-4 van Anne vlak voor rust werkte bevrijdend”, glimlacht aanvoerder Anna van Elsäcker. “Na de pauze drong XerxesDZB nog even aan, maar wisten we ons goed onder de druk uit te voetballen. Uiteindelijk werd het vijf minuten voor tijd nog 1-5. Ik kreeg de bal diep gespeeld, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.”

“Wat de kracht van ons team is?”, herhaalt Anne Rink (20) de vraag. “Dat is niet zo moeilijk: we zijn onverzettelijk, ha ha! Dit seizoen zijn we verschillende keren teruggekomen na een achterstand. We geven simpelweg nooit op en zijn bereid om keihard voor elkaar te werken.” 

Dankzij de titel mag Spirit Vrouwen 1 het komend seizoen in de tweede klasse gaan proberen. Anne Rink - afgelopen zomer overgekomen van vv Bergambacht- twijfelt geen moment aan het welslagen van die expeditie. Ik denk dat we kwaliteit genoeg hebben om ook een treetje hoger mee te kunnen draaien. Eerder dit jaar speelden we een oefenpot tegen een tweedeklasser en die wonnen we. Voor mij een teken dat het wel goed zit. Bovendien is de rek nog steeds niet uit onze spelersgroep. Er wacht ons vast weer een leuk en boeiend seizoen.”

Jan Timmer