• Lekkerkerk Vrouwen 1 juicht: kampioen!
• Lekkerkerk Vrouwen 1 juicht: kampioen! Foto: PR

Drie keer is scheepsrecht voor vrouwenteam vv Lekkerkerk

Sport

LEKKERKERK •  De vrouwen van vv Lekkerkerk zijn kampioen. Komend seizoen mogen ze het in de vierde klasse gaan proberen.

Vorig weekend zette de ploeg van het trainersduo Henk Snoei/Chris den Hoed de kroon op het werk. Een klinkende 4-1 overwinning op de Jodan Boys betekende feest aan de Tiendweg-West.

“Heerlijk, eindelijk kampioen!” grijnst centrale verdediger Baukje Nobel (20) breeduit. “De week voorafgaand aan deze wedstrijd was ik flink nerveus. Elk vrij momentje op mijn werk dacht ik eraan. Maar nu is de titel binnen!”

De voorgaande twee seizoenen deed Lekkerkerk Vrouwen 1 al steevast bovenin mee, maar tot tastbaar succes leidde het niet omdat de competities vanwege de coronabeperkingen vroegtijdig werden afgebroken. “De KNVB bood aan om ons ‘administratief’ te laten promoveren”, vertelt Baukje Nobel. “Maar daar voelden we niets voor. We wilden het op eigen kracht doen. Dat geeft veel meer voldoening.”

De race naar het kampioenschap nam na de winterstop steeds serieuzere vormen aan, weet verdediger Kimberley Mudde (30). “In de eerste fase van de competitie morsten we nog wat punten met een verliespartij tegen Nieuwerkerk (1-0) en een al even onnodige 3-3 tegen DONK. We stonden in die wedstrijd nota bene met 3-0 voor. Je zag gaandeweg het seizoen echter ook dat er steeds meer ‘voetbal’ in ons team begon te komen. We vonden elkaar steeds makkelijker in het veld. Gevolg was dat we in het tweede deel van de competitie geen punt meer afgaven.”

“En nu dan een klasse hoger”, verheugt rechterspits Bo Snoei (26) zich op wat na de zomer komen gaat. “Ik denk dat we sterk genoeg zijn om in de vierde klasse mee te draaien. Eerder dit seizoen speelden we een oefenwedstrijd tegen Bergambacht, een team dat op dat niveau uitkomt. We wonnen, dat geeft vertrouwen voor straks. Onze sterkste kanten zijn onze mentaliteit en de wil om te winnen. Daarnaast zijn we binnen en buiten het veld een écht team. We voetballen niet alleen samen, we trekken ook privé graag met elkaar op.”

Zelfkritisch zijn de drie Lekkerkerkse voetbalsters ook. “Ik zou nog wat vaster aan de bal willen worden”, vindt Kimberley Mudde. “Mijn conditie kan nog wel wat beter”, voegt Baukje Nobel er aan toe. “En ik moet minder twijfelen in balbezit”, weet Bo Snoei. “Daarnaast kunnen we als team op tactisch gebied nog groeien”, beseft Kimberley Mudde. “Kortom, genoeg uitdagingen, maar eerst gaan we uitgebreid genieten van ons kampioenschap. Een echte teamprestatie!”

Jan Timmer