• De groep geslaagden met Lia en Mia.
• De groep geslaagden met Lia en Mia. Foto: Stephan Tellier

Ook vijfde editie ‘Maak een Vliegende Start’ een succes

Algemeen

KRIMPENERWAARD • Op de nieuwe zorglocatie Groei & Bloei in Bergambacht zijn de certificaten uitgereikt aan zeven enthousiaste dames uit de Krimpenerwaard. Zij namen deel aan de vijfde editie van ‘Maak een Vliegende Start’. 

Het initiatief richtte zich deze keer geheel op vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond, die willen werken aan hun taalbeheersing en een toekomst in de zorg ambiëren.

“Tijdens tien ochtenden werkten we daarom hard aan taal die je kunt gebruiken bij het werken in de zorg”, melden Lia Steeman en Mia Euwes namens Stichting De Oude Apotheek. “Bovendien had elke deelneemster een snuffelstage op de plek waar haar droom ligt om echt aan het werk te gaan: bijvoorbeeld in de ouderenzorg, de kinderopvang, als kapster of bij de politie. Met de ervaring van de stage en de training heeft deze groep een grote sprong vooruit gemaakt.”

Vervolgens: “Hoe fijn is het om te kunnen melden dat het voor een aantal dames gelukt is om een stap te zetten in de juiste richting. Bijvoorbeeld met een contract bij De Herbergier, een felbegeerde vrijwilligersbaan bij Het Vlisthuis, een baan in de housekeeping bij Belvedère, een contract bij Bubblefresh en een training als kapster.”

Maak een Vliegende Start blijft voorlopig betrokken bij de deelneemsters. “We blijven meedenken en begeleiden. We bellen en leggen contact om hen die stap vooruit te gunnen.”