• Mark Nederlof op de plek waar het gaat gebeuren.
• Mark Nederlof op de plek waar het gaat gebeuren. Foto: Jan Timmer

Zwembad Schuagt klaar voor zwemvierdaagse en Krimpenerwaards Kampioenschap Bommetje

Algemeen

KRIMPEN AAN DE LEK • Zwembad Schuagt maakt zich op voor de Zwem4Daagse en het Krimpenerwaards Kampioenschap (KK) ‘Bommetje’.

Om met het eerste te beginnen: op maandag 27 juni start het meerdaagse evenement, waarbij de deelnemers per avond 250, 500 of 1.000 meter afleggen in het buitenzwembad in Krimpen aan de Lek. De vrijdagse slotavond (2 juli) wordt extra feestelijk met verschillende demo’s en de finale van de tweede editie van het Krimpenerwaards Kampioenschap Bommetje. 

De ogen van bedrijfsleider en regerend ‘bommetjekampioen’ Mark Nederlof beginnen al te glimmen als hij eraan denkt. “Zowel de Zwem4Daagse als de bommetje-titelstrijd zijn echte krakers”, weet hij. “Het Krimpenerwaards Kampioenschap Bommetje heeft een voorronde op woensdag. We hebben prijzen in drie leeftijdsgroepen: 6 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder.” 

Techniek
“Het ideale bommetje?”, herhaalt Mark de vraag. “Daar komt aardig wat techniek bij kijken. Een mooie vlucht naar beneden bijvoorbeeld, waarbij je je billen en onderrug als eerste in contact moet laten komen met het water en je onder water meteen je lichaam volledig uitstrekt.”

Nederlof kan het weten: hij won vorig jaar met een spathoogte van een kleine 7 meter. Meedoen aan de Zwem4Daagse kost acht euro, het KK Bommetje heeft een inschrijfgeld van 2,50 euro. Betalen kan aan de kassa van zwembad Schuagt.

Jan Timmer