Waterlinietour

schoonhoven • In fietsmaand mei is de nieuwe Tour de Oude Hollandse Waterlinie gelanceerd: een route waar Schoonhoven onderdeel van uitmaakt. De geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie is de basis van de tour, die tien etappes en 168 kilometer bevat. 

In 2022 is het precies 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie een belangrijke rol speelde in de verdediging van Nederland. Van het Muiderslot via onder andere Schoonhoven tot aan Slot Loevestein deed de verdedigingslinie haar werk. Vandaag de dag vormt de Oude Hollandse Waterlinie een uniek cultureel watererfgoed met vestingsteden, forten, kastelen, molens en gemalen, bruggen, sluizen en waterkeringen.
Met de ‘Tour de Oude Hollandse Waterlinie' ontdekken belangstellenden de linie op een sportieve manier en halen ze geld op voor het goede doel, de Hersenstichting. Er zijn tien etappes, van Naarden tot Gorinchem. Bij een inschrijving ontvangen deelnemers o.a. een online programmaboek met de historische achtergrond, etappehoogtepunten, parcourskaarten en lokale kortingsacties. Inschrijven kan via www.tourdeoudehollandsewaterlinie.nl.