Uitnodiging voor interview

krimpen aan den ijssel • Volwassenen met IBD (de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) in Krimpen aan den IJssel worden uitgenodigd voor deelname aan een interview.

"Veel mensen met IBD vragen zich af of zij zelf wat kunnen doen om hun ziekte meer onder controle te houden”, licht Willemieke van Dijk toe. "Uit onderzoek blijkt dat mensen met IBD hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren door het volgen van een leefstijlprogramma.” Dat is wat Willemieke van Dijk, afstudeerstudent aan de opleiding Voeding & Diëtetiek, in samenwerking met diëtistenpraktijk Foodchoice wil realiseren voor volwassenen met IBD in Krimpen aan den IJssel. "We doen daarom een oproep aan alle volwassenen met IBD in Krimpen aan den IJssel om zich in te schrijven voor deelname aan een interview in de weken 23 t/m 25 (maandag 6 t/m 24 juni).”
Vervolgens: "In het interview worden leefstijldoelen bij het hebben van IBD besproken. Deze dragen bij aan de kwaliteit van leven en zijn uitgezocht op basis van wetenschappelijke literatuur. Ook zal er worden gevraagd naar eventuele andere doelen. Hoe meer aanmeldingen, hoe beter de uitkomsten zullen passen bij wat mensen met IBD willen en nodig hebben."

Aanmelden voor een interview kan via: www.foodchoice.nl/onderzoekibd.html De interviews vinden plaats in het Gezondheidscentrum of in overleg op een andere locatie. Voor iedereen die deelneemt wordt door diëtistenpraktijk Foodchoice 25 euro gedoneerd aan de patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL, voor verder wetenschappelijk onderzoek over IBD.