Gedegen zege Haastrecht

cabauw • Haastrecht won in en tegen Cabauw met 0-3. 

Björn van Leeuwen opende na een kwartier spelen de score, waarna de thuisclub van zich afbeet. Paal en lat stonden echter de vermeende gelijkmaker(s) van Stan van Bemmel en Milan Streng in de weg. De vrijwel zekere toekomstige kampioen Haastrecht besliste de strijd nog voor rust.
“Stephan Bakker en Thijmen Raateland zorgden voor de 0-3 ruststand,” aldus Haastrecht-trainer Marco Versloot. “In de tweede helft hebben we de wedstrijd rustig uitgespeeld. We verzuimden de score op te voeren. Met nog drie wedstrijden te gaan, met een voorsprong van 6 punten op Bergambacht en een veel beter doelsaldo, liggen we op koers voor de titel.”


Bergambacht slaat toe in tweede helft

bergambacht • Bergambacht versloeg Moordrecht na een doelpuntloze eerste helft met 4-0 en kan zich als winnaar van een periodetitel (weer) gaan richten op de nacompetitie. De achterstand van 6 punten op koploper Haastrecht, dat dit seizoen nog niet verloor, lijkt onoverbrugbaar. 

“Moordrecht speelde beter dan in de uitwedstrijd, die we met 0-11 wonnen,” vertelde Bergambacht-trainer Jerry de Groot. “Voor rust stond de lat een voorsprong van ons in de weg. Toen Sem Bouman de score opende, ging het lopen. Pieter Meijer (2x) en Twan Schmidt vergrootten de voorsprong in het sportieve duel, waarin de scheidsrechter de kaarten op zak hield.”


Gouderak doet zichzelf tekort tegen Stolwijk

gouderak • Gouderak had de thuiswedstrijd met Stolwijk willen gebruiken om een driepunter te oogsten. Het pakte anders uit. De streekontmoeting eindigde in 1-1, waardoor het elftal van trainer Wynoud Slegtenhorst prominent deel blijft uitmaken van de onderste vier en dus flink degradatierisico met zich meedraagt. In de eerste helft ontspon zich een gelijkopgaand duel waarin Gouderak via Nick Bentzon op 1-0 kwam. Stolwijk maakte nog voor de thee gelijk uit een omhaal. Na de pauze draaide de thuisclub de duimschroeven stevig aan en ontstonden er verschillende scoringskansen. Tot doelpunten leidde het allemaal niet.


SPV’81 steelt de punten in Gouda

gouda • SPV'81 versloeg in Gouda verrassend het ervaren GSV met 0-1. De thuisclub was de betere ploeg, maar vond in de afwerking steevast de Polsbroekse doelman Jeroen Bot op zijn weg. SPV'81 loerde op de counter en had succes toen Stijn Achterberg een doelrijpe kans, die ontstond na een razendsnelle uitval, verzilverde. "GSV bleef de bal in ons zestienmetergebied pompen, maar onze doelman pakte alles. Ons verdedigend spel konden sommige Gouwenaren niet waarderen. Als je wilt winnen van een betere tegenstander kun je soms niet anders.”