Lekkerkerk boekt belangrijke zege

regio • Lekkerkerk verschafte zich dankzij een 3-0 overwinning op middenmoter VVAC wat lucht in de ‘struggle for life’, oftewel de hevige strijd om handhaving in de derde klasse C. Schoonhoven verloor in Alblasserdam met 4-0 van De Alblas.

“Trainer zijn van deze ploeg staat synoniem voor ‘Jantje lacht, Jantje huilt”, stelde trainersstaflid Dennis Burger namens Lekkerkerk na afloop vast. “De ene keer is het alles, dan weer niets."
Dat heeft zeker ook te maken met de beschikbaarheid van spelers: "Niet iedereen kan altijd, een probleem waar meer amateurclubs heden ten dage mee te kampen hebben.”
Tegen VVAC was vv Lekkerkerk aardig compleet en liep de score dankzij twee treffers van Jeffrey Altheer en één goal van Stan Burggraaf op tot 3-0. Een zege waarmee de thuisclub goede zaken deed op de ranglijst. Het ziet er naar uit dat Lekkerkerk nog één overwinning nodig heeft om zich definitief veilig te spelen.

Schoonhoven verloor in Oud-Alblas wat geflatteerd met 4-0 van De Alblas. De Schoonhovenaren, die weinig kansen creëerden, speelden geen beste wedstrijd, maar kregen de goals wel ongelukkig tegen. 

"Vlak voor rust belandde een ongelukkig weggekopte bal voor de voeten van een Alblas-aanvaller, die vervolgens raak schoot,” vertelde Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. "Een polletje bemoeilijkte een op het oog makkelijke redding van onze doelman, waarna een speler van De Alblas de bal kon binnen schieten. De thuisclub stelde daarna deze overigens verdiende zege veilig. De komende weken spelen we als nummer elf op de ranglijst tegen de drie ploegen onder ons ‘zespuntenwedstrijden'. We kunnen onze borst nat maken.”