LEZERS SCHRIJVEN

'Sluit West-Vlisterdijk niet af voor motorrijders'

In reactie op het artikel 'Actiegroep wil maatregelen tegen 'onnodige pretherrie', in Het Kontakt van afgelopen week, het volgende:

Eindelijk was voor dhr. Hardenberg, voorzitter van de Actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen, het moment aangebroken dat hij de door hem in de wintermaanden geschreven brief aan het gemeentebestuur van de Krimpenerwaard kon verzenden. Hierin eist de actiegroep maatregelen om een eind te maken aan de 'onnodige pretherrie' van met name motorrijders.

De volgende opmerkingen, gesteld in de brief, laat ik voor rekening van dhr. Hardenberg en zijn aanhang, te weten: onnodige pretherrie; vervuilende optocht motorrijders is niet van deze tijd; lange rijen motorfietsen trekken met veel lawaai voorbij; 50% van de motoren maakt meer geluid dan maatschappelijk acceptabel is; de opbrengst van de horeca is zeer beperkt.

Ik ben namelijk van mening dat genoemde aspecten op geen enkele wijze door cijfers en/of metingen worden onderbouwd. Voor fietsers en voetgangers is de Oost-Vlisterdijk met het daarbij behorende pas gerenoveerde fietspad een prachtig alternatief, zodat ook zij 'vrij baan' van het natuurschoon kunnen genieten. 

De vergelijking met de situatie in de gemeente Lopik gaat niet op, omdat bedoeld besluit is genomen vanwege de verkeersveiligheid. Die is op de West-Vlisterdijk niet in het geding.

Hopelijk komt het ooit nog eens tot een oplossing waarin alle partijen zich gehoord voelen, zodat een afsluiting van de West-Vlisterdijk voor motorrijders in de weekenden achterwege kan blijven.

Een inwoner van/motorrijder uit Vlist,
Leen Molenaar.