Verontwaardiging bij lokale partijen

krimpen a/d ijssel • De lokale partijen Krimpens Belang en Stem van Krimpen hebben met 'verontwaardiging en teleurstelling' kennis genomen van de keuze van Leefbaar Krimpen en SGP voor een coalitie met het CDA. “Ze nemen de kiezer niet serieus”, stelt Stem-fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk.

Ook in Krimpen waren de lokale partijen de grootste winnaars van de verkiezingen. In de top vier staan alle lokale partijen. Leefbaar Krimpen werd de grootste partij met 6 zetels, Stem van Krimpen kreeg 4 zetels en nieuwkomer Krimpens Belang 2 zetels. SGP behaalde vijf zetels. Afgelopen week werd echter bekend dat het ‘motorblok' Leefbaar Krimpen en SGP niet voor lokaal, maar voor het CDA (1 zetel) kiest als beoogd coalitiepartner. Slotboom-Zeedijk: "Dit terwijl het CDA bij een eerdere mogelijke optie van Leefbaar, Stem van Krimpen, PvdA en CDA aangaf pertinent niet met Leefbaar Krimpen in een coalitie te willen.”
Fractievoorzitter Sethi Plaisier van Krimpens Belang kreeg in een persoonlijk gesprek te horen dat Leefbaar niet met haar partij in zee wil. "Wij waren bereid om in het belang van de inwoners tot elkaar te komen en hiermee het lokale geluid te laten horen. Echter, zij waren hiertoe niet bereid en wilden liever met de SGP en het CDA. Ondanks onze grote verbazing wensen wij hen veel succes in de coalitie-onderhandelingen.”
Wilco Slotboom-Zeedijk voelt zich ‘geschoffeerd'. "De derde partij van Krimpen met al haar kiezers zetten ze bij aanvang van de formatie direct aan de zijlijn. Een zo breed mogelijke coalitie zou voor Krimpen juist goed zijn, zou je denken. De lokale partijen hebben samen een meerderheid van 12 zetels, maar die optie is niet eens onderzocht. We zijn teleurgesteld, maar niet verslagen.”


Doorzoeking

haastrecht • Bij een woonboerderij aan de Steinsedijk in Haastrecht is vorige week dinsdag een inval/doorzoeking gedaan. De politie en de FIOD deden onderzoek in en rondom de woning. Daarbij zijn meerdere spullen, waaronder twee auto's, in beslag genomen.