DCV doet goede zaken in race om titel 2D

strijen • De titelstrijd in de zaterdag tweede klasse D zou niet misstaan als 'voetbalthriller'. Met DCV, Hellevoetsluis en Sparta in de hoofdrollen. 

De Krimpenaren deden zaterdag goede zaken door Strijen met 1-4 te verslaan, terwijl Hellevoetsluis met 1-2 thuis verloor van Pelikaan en Sparta twee punten inleverde met een 3-3 gelijkspel tegen Alexandria '66. "Prima weekendje zo", grijnsde DCV-trainer Wout Ooms. "Dat Hellevoetsluis onderuit ging tegen Pelikan zou je als een verrassing kunnen zien, maar we weten ook dat de thuisploeg de afgelopen weken vreselijk nieuws te verwerken kreeg. Hun elftalleider overleed in zijn slaap. Enorm verdrietig. Dat soort dingen gaat een team niet in de koude kleren zitten. Wij  op onze beurt moesten ons gewoon blijven focussen op het binnenhalen van zoveel mogelijk punten in deze eindfase. Te beginnen uit bij Strijen. Dat is gelukt."
Bij rust was het pleit al min of meer beslecht met een 0-3 voorsprong in the pocket. Patrick Gomes tikte de 0-1 binnen, gevolgd door twee treffers van Daan van Ingen. "In de eerste helft waren we oppermachtig", aldus Wout Ooms. "In de rust heb ik aangegeven dat het zaak was om niet te verslappen, maar dat gebeurde in het eerste deel van de tweede helft dus wel. Zo kon Strijen via een strafschop nog terugkomen tot 1-3." Daarna nam DCV het heft weer in handen en bepaalde via Carlo de Reuver de eindstand op 1-4. Ooms: "En nu even afwachten hoe Hellevoetsluis-Sparta dinsdag eindigt. Eén ding is zeker: één van de twee of misschien wel allebei verliezen punten en dat is altijd in ons voordeel." DCV wacht zaterdag kelderclub Rozenburg, met daarna een duel tegen CION. Op 4 juni staat de kraker tegen Hellevoetsluis op het programma, met wellicht het kampioenschap als inzet. Het blijft spannend tot de laatste speelronde.