• Lions-president Marc Viëtor geflankeerd door René van Walsum (l) en Bert Sterkenburg.
• Lions-president Marc Viëtor geflankeerd door René van Walsum (l) en Bert Sterkenburg. Foto: Jan Timmer

Lions Krimpen houdt bingoavond

krimpen a/d ijssel • Op 2 juni hoopt men op een volle Tuyter. Ook staat een golfevent gepland voor 2 juli.

"De voorbije twee jaar kon de bingoavond vanwege de coronamaatregelen helaas geen doorgang vinden", vertelt Lionsclub-president Marc Viëtor. "Gelukkig zijn we inmiddels weer zover dat we een dergelijk evenement kunnen organiseren. Waarbij we wederom mooie support van de lokale middenstand hebben mogen ondervinden. Een mooi prijzenpakket is het resultaat. Daarnaast houden we tijdens de bingoavond een verloting met als hoofdprijs een televisie."
De bingoavond start om 19.30 uur en bestaat uit tien ronden. Per bingoboekje betalen de deelnemers één euro. "Uiteraard hopen we op 'een volle bak' op 2 juni", zegt Lionsclub Krimpen's pr-officer René van Walsum. "Dat levert niet alleen prettige ambiance op, maar ook meer geld voor het goede doel van de avond: Belbus Krimpen. Onze Lionsclub steunt de Belbus al een aantal jaren, zoals we meer lokale goede doelen supporten met acties en de opbrengst daarvan. Zo houden we ons onder meer bezig met het financieren van nestkastjes voor de Crimpenerhout, hebben we jaarlijks een excursie met Krimpense ouderen naar een concert in Den Bosch, organiseren we één keer per jaar een barbecue op woonvoorziening Zwaluwhof en supporten we de Voedselbank met een bijdrage. Verder komen we in actie bij losse projecten. Zo hebben we wat gedaan voor mensen uit Oekraïne en de asielzoekersboot die een tijdje aan de kade lag in Krimpen."
"Nee, we zijn geen 'herenclub' die zich beperkt tot twee keer in de maand een gezellige clubavond", glimlacht penningmeester Bert Sterkenburg. "Onze Lionsclub houdt er van om de handen uit de mouwen te steken, om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan het sociale en maatschappelijke leven in Krimpen aan den IJssel. Dat doen we overigens met veel plezier."
"Lionsclub Krimpen aan den IJssel werd in 1984 opgericht en telt heden ten dage iets meer dan veertig leden", aldus president Marc Viëtor. "Het is goed om met elkaar de gemeenschap te dienen en dingen te organiseren die niet alleen leuk zijn maar ook geld genereren voor goede doelen", stelt hij. "De bingoavond is er een voorbeeld van. Ons golftoernooi ook Meer weten? Kijk op onze facebookpagina lionskrimpenaandenijssel of mail naar lionskrimpen2@gmail.com."