• Wim van der Velden: sinds kort erelid van TC Lekkerkerk.
• Wim van der Velden: sinds kort erelid van TC Lekkerkerk. Foto: Jan Timmer

Wim van der Velden: erelid

lekkerkerk • Wim van der Velden dacht vorige week zondag samen met zijn vrouw gezellig te gaan kijken bij een open toernooi bij 'zijn' Tennis Club Lekkerkerk. Tot ineens zijn naam werd genoemd en hij gelauwerd werd vanwege zijn verdiensten voor de vereniging. De toekenning van het predicaat 'Erelid' maakte het verhaal compleet.

"Ik zat net lekker met een pilsje van de zon te genieten, toen het gebeurde", kijkt de 72-jarige Lekkerkerker met een grote grijns terug op de niet-alledaagse situatie. "Erelid. Tja, dat is toch wel iets speciaals. Het deed me echt wat dat de leden en het bestuur mij op deze manier hun waardering toonden."

Voordat Wim van der Velden als tennisser begon, voetbalde hij decennia lang bij vv Bergambacht. Op z'n 45ste switchte hij van sport en werd hij in navolging van zijn vrouw lid van TC Lekkerkerk. "De eerste paar jaar hebben we samen in een competitieteam gespeeld", vertelt hij. "Daarna ben ik puur recreatief gaan tennissen. Sinds 2011 doe ik dat in een vast groepje met mannen als Bas van der Laan, Kees Koutstaal en Dick de Joode. Twee keer per week slaan we ons balletje. Ik zou het niet graag willen missen."
In 2005 werd Wim van der Velden ook bestuurlijk actief. "Als link tussen bestuur en wedstrijdcommissie", vertelt hij. "Dat heb ik tot 2021 gedaan. In die periode hield ik ook de jaaragenda van de vereniging bij." Veel leden kennen Wim van der Velden ook als de man die er mede voor zorgde dat het tennispark van TCL er pico bello bij ligt. Van het vervangen van een kapotte lamp en het repareren van een hek tot en met de complete verbouwing van de keuken, een scheef hangend hek én het aanbrengen van nieuwe verlichting in het clubhuis: hij droeg er met alle plezier en vanzelfsprekendheid zijn steentje aan bij. "Als ik iets zag wat verbeterd diende te worden, pakte ik 't beet", zegt Van der Velden. "Maar inmiddels doe ik 't rustiger aan. In 2021 heb ik afscheid genomen van het bestuur. 'Technische man' is nu Glenn Nobel, mijn jonge en uitstekende opvolger. Helemaal stilzitten doe ik niet, hoor. Als ze me nodig hebben, kunnen ze een beroep op me doen. Zeker als er overdag dingen moeten gebeuren op het complex ben ik als 'pensionada' vaak beschikbaar. Voor de rest sla ik lekker mijn balletje met mijn drie maten en geniet ik van onze levendige en gemoedelijke tennisvereniging. Vanaf de eerste dag dat ik hier binnenstapte, voel ik me op mijn gemak bij TCL. Het is gewoon een fijne plek om je vrije tijd door te brengen."