Moluks Festival bij Streekmuseum

krimpen aan den ijssel • Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel' organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard op zaterdag 14 mei de eerste editie van een reeks Molukse Festivals. Drie zaterdagen in mei, juni en juli worden gevuld met Molukse dans, muziek, hapjes, workshops en verhalen.

Aankomende zaterdag is er tussen 11.00 en 15.00 uur voor jong en oud van alles te doen tijdens het Molukse Festival, ofwel Pesta Maluku. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag gratis te bezoeken. Daarnaast worden er muzikale en culinaire workshops gegeven door onder anderen Tifa Bunji (percussie) en Malita Pasanea (dans). Voor de kleintjes staat er een springkussen op het boerenerf en is er een 'creatafel'.  
Naast de activiteiten zorgt Stichting Tjari Dana Krimpen a/d IJssel tijdens het festival voor Molukse hapjes. Om hiervan verzekerd te zijn worden er vooraf bestellingen aangenomen via Evelin Hiariej (0640515848). Voor sommige activiteiten moeten deelnemers zich aanmelden. Het programma: 11.00 -12.15 uur & 13.00-14.15 uur: dansworkshop voor kinderen van 6-12 jaar (vooraf aanmelden); 11.00-12.15 uur: Tifa demonstratie en workshop (vrije inloop); 13:00-15.00 uur: kookworkshop (vrije inloop). Doorlopend: gratis museumbezoek, springkussen en creatafel. Meer informatie over de tentoonstelling en het programma, zie de website van het Streekmuseum Krimpenerwaard: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl/moluks-festival De volgende Molukse Festivals zijn gepland op zaterdag 18 juni en zaterdag 23 juli.